Kuldliiga finaalis purustati rekordeid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: Arvet Mägi

Rakvere staadionil täna õhtul toimunud kergejõustiku võistlussarja Bigbank Kuldliiga suvise hooaja viimane etapp tõi hulganisti kõrgel tasemel tulemusi.


Arvuka publiku ees püstitasid sportlased üheksa staadionirekordit, päeva kroonis kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko, kes parandas Eesti rekordit tulemusega 1.95 meetrit.

Tema oli ka 300 000-kroonise jackpoti võitja. Nelja etapi (Jõgeva, Tartu, Raplamaa/Kohila, Viljandi) järel konkureeriski jackpotile vaid Iljuštšenko.

Õhtu ehk oodatum ala oli meeste 100 meetri jooks, mis tõi esimest korda pärast dopingu tarvitamise eest saadud karistuse lõppu starti ka kunagise maailma esisprinteri Justin Gatlini.

Kuigi võistluse eel Virumaa Teatajale antud intervjuus avaldas ta lootust joosta tulemus alla kümne sekundi, pidi ta siiski leppima tulemusega 10,24. Tulemus on ühtlasi Rakvere staadioni rekord sel alal.

Staadionirekord sündis lisaks veel naiste kolmikhüppes (Trecia Smith Jam, 14.11), meeste 110 meetri tõkkejooksus (Stanislav Olijars, 13,71), naiste 400 meetri jooksus (Shareese Woods, 52,32), naiste 100 meetri jooksus (Aileen Bailey, 11,53), meeste 1500 meetri jooksus (Vyacheslav Shabunin, 3.43,59) ning kuulitõukes (Taavi Peetre isikliku rekordiga 20.33).

Barcelona Euroopa meistrivõistlustel kõrbernud Gerd Kanter heitis Rakveres 66.82 ja kindlustas sellega endale esikoha.

Kanter tunnistas ERR-ile antud intervjuus, et ka täna oli probleeme tehnikaga. „Rütm ja tehnika on praegu väga käest ära,“ lisas ta.

Samuti Barcelonas ebaõnnestunud ja seal vaid 6.53-ga leppima pidanud Ksenija Balta võitis Rakveres kaugushüppevõistluse tulemusega 6.73. Tulemus on ka Rakvere staadioni rekordiks.

„Sees oli kindlasti rohkem, kuid kahjuks täna ei õnnestunud,“ ütles Balta oma tulemust telekanalile antud kommentaaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles