Aseris saab hakata autodega palli mängima

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Autosõit juhatuse liige Indrek Madar.
OÜ Autosõit juhatuse liige Indrek Madar. Foto: Aarne Mäe

Aseri valda Rannu bensiinijaama lähedale kerkib autokeskus, kus lisaks sõiduõppele saab sõidukitega trikke teha ja isegi autodega palli mängida.


OÜ Autosõit juhatuse liige Indrek Madar ütles, et sageli kiputakse maanteel adrenaliini maha laadima, uus keskus aga annab võimaluse teha seda ohutumalt erilistel radadel.

Muu hulgas saab Aseri autokeskuses tulevikus tegeleda autodega tagaajamise ja rammimisega, sünkroonsõiduga, lasta jää peal auto käest ära ning teha autoga jääballetti ning mängida koguni autodega palli, mida teadaolevalt on maailmas tehtud vaid üks kord populaarse autosaate “Top Gear” jaoks.

Koolitus ja meelelahutus

Lisaks pannakse üles erinevad sõidusimulaatorid, stendid ja atraktsioonid, mis on ühelt poolt õpetusliku funktsiooniga, kuid samas pakuvad ka põnevat meelelahutust.

Keskusesse tulevad õppeklassid koos turvahalliga, samuti enam kui kilomeetripikkune asfaltrada, mis kaetakse epokattega ning mida saab vajadusel teha libedaks suvekuudelgi. Veel on seal pinnasrada, kus sõita ATVde ja tsiklitega.

Madari sõnul oli alguses kavas kunagise sovhoosi laudakompleksi juurde rajada vaid läbi aasta kasutatav Baltimaade suurim libedarada, kuid aja jooksul plaanid täienesid ning nüüd kerkib Virumaale oluline, Euroopaski ainulaadne turismiobjekt.

Eestis on liberada veel Tallinnas, Pärnus ja Tartus. Indrek Madar rääkis, et asukoha valimisel saigi otsustavaks asjaolu, et liberada Virumaal seni puudus, kuid aja jooksul ambitsioonid suurenesid.

Madari sõnul pole Aseri kaugel ei Narvast, Tartust ega Tallinnast, samas on suure maantee äärde mugav tulla ka turistidel nii Venemaalt kui ka Soomest.

Aseri vallavanem Urve Takjas ütles, et kunagi plaaniti samasse kohta tehnoparki, kuid tookord jäi ettevõtmine katki. Nüüd tundis ta valda eksklusiivse keskuse rajamise üle heameelt.

Novembriks valmis

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas märkis, et see on omaette julgustükk rajada selline keskus pealinnast kaugemale, kuid nägi selles otsuses ka missioonitunnet. Samas pidas ta autokeskust väga oluliseks liiklusohutuse seisukohalt.

Eile pandi ehitusele pidulikult nurgakivi, mille sisse müüritud silindrisse pisteti muu hulgas ka liikluseeskiri.
Peatöövõtja Nordecon Betoon lubas, et töödega saadakse valmis veel selle aasta sees. Ehituseks saadi toetust Ettevõtmise Arendamise Sihtasutusest.

Projekti kogumaksumuseks on arvestatud 22 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles