Raivo Riim: Päikeseprillid on suuremad kui bikiinid

, kombeline vestja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Riim.
Raivo Riim. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Selline pealkiri püüdis vist suvelõpuks uusi päevitusriideid ostma meelitada. Vaevalt seegi enam mõjub. Uus mood soosib retrot, mis tähendab, et varsti pole enam nabagi paljas. Selle suve soojameeletus on paljusid kuumusega löönud.


Kui kõndida üle Rakvere turuplatsi või astuda nädalalõpul suurde söögipoodi, võib vanamoeline kohmetuda küll: poolpaljad mehepojad kassajärjekorras, kärud täis sööke-jooke, et kohe randa sõita.

Oh noored-noored, mõtlen ma, kas ema pole teile rääkinud, et rannariietes ei sobi tänavale minna. Isegi vabameelsel Prantsusmaal ei minda palja ülakehaga poodi – teid lihtsalt ei teenindata.

Vaid rannas saab päevitusriietes jäätise või joogi kätte, söömiseks rannast eemal tänavakohvikus peab juba midagi peale viskama.

Muidugi pole see vaid Rakvere probleem. Barcelona linnaisad plaanivad lausa suurt kampaaniat, sest bikiinides ja ujumispükstes turistid olevat poodides ja tänaval üha tavalisemaks muutunud.

Kohalik leht kurdab: “Nüüd teevad tavalised pereisad ujumispükstes sisseoste. See ei ole ainult esteetika, vaid ka hügieeni puudutav küsimus. Kui on palav, ei taha keegi koos poolalasti mehega metroosse või bussi minna.”

Barcelonas tuntakse muret juba linna maine pärast, sest rannariietes turistid maalivad kultuurimetropolist ja konverentsilinnast väära pildi. On kõlanud isegi üleskutseid, et politsei peaks poolpaljaid turiste trahvima.

Mis väljapääs meil oleks? Väga lihtne – linnavalitsus kehtestab palja õllekõhu maksu! Tegelikult - kui kõik Rakvere poed ja söögikohad lihtsalt ei teenindaks poolpaljaid ostjaid, oleks asi korrapealt lahendatud.

Lisaks saab Rakvere üleeuroopalise reklaami, ja veel tasuta! Barcelona linnapea tuleb kogemusi omandama ja puha.

Prink eit, napp kleit

Pangas, haigemajas, politseis ja veel mõnes kohas on selge vorminõue. Ka koolis on õpetajad heas mõttes konservatiivid, poolpaljaid õpse ei näe.


Kuid mõnes poes või kontoris võib vahel tekkida kuratlik mõte: äkki olen ma sattunud sekspoodi, sest müüjanna on kümme numbrit väiksemas liibuvas ja napis riides.

Mis siis selle vastu saab olla, kui mõlemal pool lauda on hea olla, tasuta silmarõõm ikkagi. Veidi norides võiks siiski küsida, kas see võlumine äkki (mees)klienti ei mõjuta enam raha välja käima, rohkem ostma jms. Või peaks seda nimetama “dekolteega ahistamiseks”? Pigem lihtsalt maitsetuseks.

On asju, mida ei sobi teatud olukordades (näiteks tööl) selga panna, sest riietus aitab kaasa teie ja firma imago loomisele, samuti selle õõnestamisele. Äkki ma eksin, aga lausa reegliks on saamas, et naised, kellele loodus pole kinkinud kaunist figuuri, on ilma jäetud ka oskusest seda puudust varjata.

Pigem teevad nad kõik, et omale (oma kehale) tähelepanu tõmmata.


Viru nu­distid ei nurise

Järgnev jutt võib tunduda eelnevaga vastuolus, aga püüan kohe selgitada. Alastikultuur tekkis Saksamaal umbes sada aastat tagasi, selle pooldajad propageerivad alastiolekut ja alasti sportimist suvises looduses - see olevat tervislik ja loomulik.


Eestis on “nudist” sõimusõna, lugege vaid eelmises Eesti Ekspressis ilmunud Tanel-Jan Palgi artikli kommentaare ja veenduge ise.

Kohutav, kui sallimatud me oleme. Ja kui õelad.

Hea, et autor on praegu kaugel Austraalias, muidu oleks ta kohapeal tilli pidi esimese laternaposti otsa poodud. Nüüd ootab sama saatus vist mind ...

Turismimajandus, millest viimasel ajal Virumaa Teataja palju kirjutab, eeldab vähemalt ühte korralikku ja rahvusvaheliselt arvestatavat randa maakonnas, kus oleks koht ka nudistidele ehk naturistidele.

Võsul käib igal aastal üha enam rahvast ja suvine Lahemaa on juba tõeline rahvaste paabel. Vihula vallavalitsusel oleks aeg hakata mõtlema, kuidas turiste veelgi enam siia meelitada ehk mil viisil muuta Võsu tänapäevaseks suve nautimise kohaks.

Pole vaja sõita kogemusi saama Saksamaale, kus igas suuremas rannas on silt FKK (tõlkes vaba keha kultuur).

Lähemalgi võib kaeda: Helsingis on Pihlajasaari ja Riias Vecaki rand. Tallinnas käib linnavalitsuse ja nudistide vahel igavene õiendamine, aga Võsu võiks siin kogu Eestile eeskujuks olla, tolerantsuse ja moodsa mõtlemisega.

Muidu jõuab Narva-Jõesuu meist ette ja naturistid üle kogu Eesti lähevad sinna, koos kasvava külaliste hulgaga nii idast kui läänest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles