Repliik: Hapruse tugevus ehk Kurgede ehituskunst

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Raigna
Raivo Raigna Foto: Tairo Lutter

Et ka näiliselt haprad asjad võivad olla iseäranis vastupidavad, selles veendusin ma taas, kui sellesuvine järjekordne maru oli Virumaal oma laastamistööd teinud.

Tormikahjustustest ei pääsenud ka Assamalla ja selle ümbrus. Otse küla südames murdis raju puid, asula naabruses käis tormiiilide jõud üle raudbetoonist elektripostist, paisates selle pikali.

Murdunud puuoksi jagus kõikjale. Kuid sellel marutuulte tallermaal jäi vana rehehoone korstna otsa Assamalla tee ääres püsima kurepesa.

Näiliselt kaitsetu ehitis, mis koosneb peamiselt okstest ja heintest. Imestasin, milline tarkus peab olema neil kaunitel lindudel, et ehitada endale habrastest asjadest kindel kodu.

Linnuaju kätkes seekord endas rohkem tarkust, kui on seda inimestel. Sest looduse krooni ehitatud rajatised ei pidanud paljudes paikades tormi valule vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles