Linnavolinikud eelistasid vallimäge Pärdile

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärdi 4. sümfoonia esitati Grammyle.
Arvo Pärdi 4. sümfoonia esitati Grammyle. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Teisipäeval toimunud Rakvere linnavolikogu erakorralisel istungil võeti vastu otsus esitada vallimäe ja vanalinna arendusprojekti rahastamistaotlus ning Arvo Pärdi muusikakeskuse ehitusprojekti rahastamistaotlus Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele (EAS), samuti anti nõusolek hoonestusõiguse lepingu eellepingu sõlmimiseks, juhul kui EASist Pärdi muusikakeskuse ehitamiseks raha antakse.



Vallimäe ja vanalinna arendusprojekti taotluse poolt hääletasid kõik kohal viibinud linnavolinikud, Pärdi muusikakeskusega seonduva kohta oli ainsana eriarvamusel Olev Puldre, kes jäi erapooletuks. Seejärel tuli linnavolikogul vastu võtta otsus, kumb projekt seatakse prioriteetseks.

Volikogu aseesimees Andres Jaadla nimetas otsust väga keeruliseks. “Mõlemad projektid on selle meetme mõttes Eesti parimad,” tõdes Jaadla. Pika arutelu järel toimunud hääletusel eelistas volikogu ülekaalukalt vallimäe ja vanalinna arendamise prioriteetseks seadmist, ehkki mõlemad taotlused esitatakse EASile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles