Ulvi asulas renoveeriti kanalisatsiooni­torustikku

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rägavere valla vapp.
Rägavere valla vapp. Foto: Internet

Rägavere vallas Ulvi asulas renoveeriti kolme kilomeetri pik­kusest reoveetorustikust 419 meetrit.


“Valminud osa on isevoolne ning ühendab asula vanemaid elumaju ja kauplust biopuhastiga. Pooltel majadel oli ai­nult veetorustik, kanalisatsioon puudus sootuks,” ütles Virumaa Veepumbad OÜ juhataja Jaan Nummert. Tema sõnul on teises etapis plaanis väl­ja vahetada samuti umbes 400 m osaliselt lapitud ja avariilises seisundis survekanalisatsiooni torustikku.

Nummert ütles, et Ulvi asu­la kanalisatsiooni tarvis on raha taotletud alates 2006. aastast. Kuna kogu kanalisatsioonitorustiku renoveerimise projekt oli ühe investeeringutaotlu­se jaoks liiga suur, tuli jagada kol­me kilomeetri pikkuse torus­ti­ku renoveermine mitmeks etapiks.

“Tänu renoveerimisprojekti jaotamisele etappideks õnnestus vallal toetust saada KIKi maakondlikust programmist. Kuna Ulvi asula ja kanali­satsioonitorustik asuvad Kunda jõe vahetus läheduses, on amor­tiseerunud reoveetorustik pidevaks ohuks põhjaveele ja jõele,” lisas Nummert.

Rägavere vallavanema Mati Ulmi sõnul paraneb tänu sellele projektile elukeskkond Ulvis oluliselt, mis aga tähendab, et 300 elanikuga Ulvi asulasse võib tulevikus inimesi juurdegi tulla.

“Toetan kahe käega Ulvi reo­veetorustiku renoveerimist. Se­nist renoveerimist on toetanud aktiivselt ka kogu vallavalitsus ja -volikogu. See investee­ring ei teeni tulu, aga parandab oluliselt inimeste elukeskkonda,” ütles Ulm.

Rekonstrueerimise esimest etappi toetas keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) 300 000 krooniga. Järgmise etapiga on võimalik alustada siis, kui saadakse raha KIKi maa­kondliku programmi järgmisest taotlusvoorust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles