Maamees leidis hobi kujude nikerdamises

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rehe talu peremees Ülo Kanna leidis hobi kujude nikerdamises.
Rehe talu peremees Ülo Kanna leidis hobi kujude nikerdamises. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Teel Laekvere alevikust Simuna poole jääb paremale künka otsa maja, mille kõrvale on ehitatud pööraste tegelastega aed. Rehe talu peremees Ülo Kanna on teinud oma valdustest tõelise võlumaailma.


Inimtunnustega loomad, ilmekate nägudega mehed ja naised, kõhetu vikatimees – need on vaid väike osa Ülo Kanna meisterdustest, mille kallal traktoristina leiba teeniv mees on töötanud 2004. aastast.

“Ma olen tahtnud, et nad oleksidki natuke kiiksuga,” ütleb Ülo Kanna. “See kõik hakkas niisama lihtsalt, väikestest asjadest pihta. Hiljem tahtsin aina rohkem ja rohkem teha. Ja sedasi ta kogu aeg arenes,” kirjeldab mees oma hobi algust.Ta tunnistab, et esialgu oli imelik küll, mida teised arvavad.

Mida siis arvati? “Nii ja naa,” on vastus lühike.

Ülo Kanna on rohkem tegude- kui sõnademees. Ka oma kujudest rääkides jääb ta jutt napiks.

Elavneb märgatavalt vaid korra - küsimuse peale, kas ta oma igapäevast traktoristitööd tehes on vahel sunnitud töö peatama, sest on tekkinud mõni uus nukuidee, mis kähku realiseerimist vajaks.

“Jah, eks ikka sedagi. Siis panen paberi peale visandi,” sõnab. Aga tööd päris pooleli ei ole ta jätnud kordagi. “Ei, sellist asja pole olnud. Ikka töö kõrvalt teen. Kui on aega,” rõhutab mees.

Kuna Rehe talu aed paistab möödujatele maanteelt, satub sinna aeg-ajalt huvilisi. Tullakse vaatama ja pildistama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles