Rakvere keskväljakul saab verd loovutada

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonoritelk Rakvere keskväljakul.
Doonoritelk Rakvere keskväljakul. Foto: Eva Klaas

Rakvere keskväljakule püstitatakse Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse ning Kaitseväe koostöös doonoritelk, kus saab verd loovutada 23. augustil kell 12-18 ja 24. augustil kell 11-17.

Rakvere keskväljakul sai doonoritelki külastada ka kolmel päeval juunis. Siis loovutas 440 inimest abivajajate tarvis kokku 194 liitrit verd.

Doonoritelkide sihiks on tutvustada doonorlust üha enamatele inimestele ning tuua doonoriks olemise võimalus koju kätte ka neile, kes elavad väljaspool Tallinna, Tartut, Pärnut või Kohtla-Järvet, kus asuvad alalised vereloovutuskohad.

Verekeskuse doonorluse arendusjuhi ja projekti eestvedaja Ülo Lombi sõnul on doonoritelkidest kujunenud traditsioon, kus löövad kaasa paljud need, kes hoolivad inimeste elust ja tervisest. „Riik – see on eelkõige inimesed ja inimesed vajavad kaitset iga päev. Nii ametkondlikul kui ka inimlikul tasandil koostööd tehes ja kokku hoides hoiame oma riiki ning oma inimesi,“ ütles Lomp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles