Taasiseseisvu­mispäeval tuleb “Ühtelaulmine”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kammerkoori Solare dirigent Elo Üleoja.
Kammerkoori Solare dirigent Elo Üleoja. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Taasiseseisvumispäeval, 20. augustil toimuv “Ühtelaulmine” jõuab ka Lääne-Virumaale, kus ühiselt lauldakse Rakveres, Jänedal, Palmses ja Roelas.


“Ühtelaulmine” on üleeestiline üritus, mis algab 20. augustil kell 20 Põltsamaalt Sõpruse pargist, kus ühendkoor esitab kaheksa laulu.

Kanal 2 teleülekande vahendusel jõuab pilt Põltsamaalt kohtadesse üle kogu Eesti, kus dirigentide taktikepi all lugusid reaalajas kaasa lauldakse.

Erinevatest paikadest jõuab pilt omakorda Tallinna Vabaduse väljaku suurele ekraanile.

“Ühtelaulmise” repertuaari kuulub seitse tuntud isamaalist laulu ning regilaul “Ühtelaulmine”. Viimast dirigeerib Põltsamaal Rakvere kammerkoori Solare dirigent Elo Üleoja.

Jänedal toimub ühislaulmine laululaval, kuid vihma korral kolitakse Musta Täku talli. “Ei oska öelda, kuidas käima läheme,” ütles sealne eestvedaja Aini Sildvee. “Kui läheme, siis ei lõpeta.”

Palmses toimub “Ühtelaulmine” Lahemaa külastuskeskuses, Roelas rahvamajas.

Esialgu plaaniti laulda ka Mõdrikul, kuid tehnilistel põhjustel pole seal võimalik “Ühtelaulmisest” osa võtta. Seetõttu minnakse Mõdrikult laulma Roelasse.

Suuremad sündmused leiavad 20. augustil aset Rak­veres, kus on külas Lappeenranta Linnaorkester Soomest.

Kell 14 antakse kontsert Kolmainu kirikus, kell 19 rah­vaaias. Rakvere kultuurikeskuse juhi Keio Soomelti sõnul on kirikukontserdi kava klassikalisema suunitlusega, rahvaaias antav kontsert aga kergem ja lõbusam. Rahvaaia kontserdile järgneb samas toimuv “Ühtelaulmine”.

“Tundus, et pargikontserti korraldada on värske mõte, seda kohta on vähe kasutatud,” lausus Rakvere abilinnapea Kairit Pihlak, lootes, et Rakveres saab rahvaaias toimuvatest kontsertidest uus tava. Rakvere rahvaaeda “Ühtelaulmisele” on oodata sada­kond koorilauljat, kellele lisanduvad kõik teised kohalviibijad.

“Iga inimene on neid laule kuulnud ja oskab vähemasti pooli kaasa laulda,” ütles Keio Soomelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles