Vihula vald tahab Võsule vabaõhulava ehitada

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaõhulava eeldatav asukoht jääks rannaklubi ja päästeameti hoone (pildil) vahele.
Vabaõhulava eeldatav asukoht jääks rannaklubi ja päästeameti hoone (pildil) vahele. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Vihula vald on esitanud “Piirkondade konkurentsivõime tugevdamise” programmile projekti, millega taotletakse raha vabaõhulava ehitamiseks Võsule.

Valla omaosalus ehitise maksumusest oleks 400 000 krooni, mille eraldamiseks 2011. aasta eelarvest Vihula vallavolikogu viimasel istungil ka nõusoleku andis.

Vihula valla arendusnõunik Anneli Kivisaar rääkis, et vabaõhulava ehitamise kava on olnud juba mõnda aega, sest Võsul kui kuurordil, milleks seda püütakse kujundada, puudub korralik lava, mis oleks ilmastikukindel ja tagaks esinejatele vajalikud tingimused.

“On totter jätta oma võimalused kasutamata,” märkis Kivisaar. Vabaõhulava eeldatav asukoht jääks rannaklubi ja päästeameti hoone vahele.

Praegu n-ö vabaõhulavana kasutatava esinemispaiga suurimaks miinuseks on Kivisaare sõnul asukoht, mida ei anna piirata, et seal tasulisi üritusi korraldada.

Vihula vallavanem Rene Treial arvas, et Võsu vääriks kindlasti vabaõhulava, sest ajalooliselt on neid seal mitu olnud. Selle puudumine aga takistab ürituste korraldamist.

“Suviseid lavatükke võiks Võsul teha sama palju kui Viinistul,” leidis vallavanem ning lisas, et muu hulgas võiks korraldada näiteks Georg Otsa laulukonkursi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles