Rakvere osaleb katustele paigaldatavate tuulikute projektis

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turu pats 2 asuva hoone katusele paigaldatakse vertikaalsed tuulikud.
Turu pats 2 asuva hoone katusele paigaldatakse vertikaalsed tuulikud. Foto: Rakvere linnavalitsus

Rakvere linn esitas keskkonnainvesteeringute keskusele rahataotluse, et testida tuulegeneraatoreid majakatustel.

 

Projektiga püstitatakse Rakvere linnavalitsusele kuuluva Turu pats 2 asuva hoone katusele vertikaalsed tuulikud, mis on oma lahenduselt uudsed ning sobilikud tiheasustusaladele oma tehniliste omaduste ja näitajate poolest.

Projekti läbiviimisega väheneb energiatarvidus linnavalitsuse omandis olevas majas kuni 50 000 kW aastas, mis rahaliselt väljendatuna on ligi 50 000 krooni. Taotlus toetab Rakvere EASi rahastatavat projekti “Tark maja”.

Projekti peamine eesmärk on selgitada, kas uudse lahendusega vertikaalsed tuulikud sobivad linnakeskkonda. Tuulikud on teisaldatavad, seega on probleemide ilmnemisel võimalik neid kasutada teistel objektidel.

“Tuuleenergia kasutuselevõtuga kaasneb tavaliselt
eelarvamusi. Tihti valitseb seisukoht, et loomulikult toetame tuuleenergiat, aga mitte meie lähedal. Antud projektiga üritame selgitada, kas ja milliseid probleeme tuuleenergia kasutamine linnas tekitab ning kas sellisel energiatootmisviisil on perspektiivi,” ütles Rakvere linnapea Rannar Vassiljev.

Projekti maksumus on kaks miljonit krooni, millest Rakvere linnavalitsuse omaosalus moodustab 10 protsenti. Projekt tasub ennast linnale majanduslikult ära nelja kuni viie aastaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles