Margus Reinsalu võõrustas Oandul Eesti sõpru

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Reinsalu.
Margus Reinsalu. Foto: Egert Kamenik

Neljapäeva õhtul võis Altja lähedal Oandul näha uhkeid autosid ja peent seltskonda, sest kunagisse vesiveskisse suvekodu rajanud suurärimees Margus Reinsalu korraldas seal piduliku vastuvõtu Eesti sõpradele. Teiste seas viibis Oandul ka presidendipaar.

Enne seda toimus Eesti sõprade rahvusvaheline kokkutulek Teaduste Akadeemia saalis. President Toomas Hendrik Ilve andis külalistele ülevaate iseseisva Eesti arenguteest viimasel 20 aastal ning möönis, et oleme riigi, rahva ja kultuuri ellujäämise seisukohalt olulisima ülesande täitnud: Eesti on enim Lääne ühistesse struktuuridesse lõimitud Põhja-Euroopa riik, mis tänases maailmas välistab võimaluse omariikluse hävinguks võõrjõu vägivaldse sekkumise tagajärjel.
Järgnenud ligi kaks tundi väldanud diskussioonis võtsid sõna ka Läti ekspresident Vaira Vike-Freiberga, tarkvarafirma Lexis-Nexis tegevjuht, eesti päritolu Andrew Prozes, Harvardi Äriülikooli professor Christian Ketels, Eesti aukonsul Singapuris Sonny Aswani ja paljud teised, kes õhtul Oandule tulid.
Eesti Sõprade kokkutulek on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse, suurettevõtja Margus Reinsalu ja president Toomas Hendrik Ilvese ühisalgatus, millega soovitakse tänada ja tunnustada ärimehi, poliitikuid ja kultuuritegelasi, kelle tegevus ja nõuanded on aidanud Eestil areneda dünaamilise majanduse ja ärksa kultuurikeskkonnaga euroopalikuks riigiks.
Oandul on ka enne kõrgseltskonda nähtud. Näiteks kaks aastat tagasi korraldas Margus Reinsalu Oandu vesiveskis vastuvõtu välisriikide aukonsulitele, et tähistada Maroko krooni päeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles