Mikk-Mihkel Arro: suund jõu arendamisele oli õige

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk-Mihkel Arro valmistub ketast heitma.
Mikk-Mihkel Arro valmistub ketast heitma. Foto: Meelis Meilbaum

Mikk-Mihkel Arro, mille üle rohkem rõõmustate selle hooaja  neljandal kümnevõistlusel, kas uue tippsumma - 7808 punkti -, üksikute alavõitude või hõbemedali üle?


Kõige parem on see, et olin siin Rakveres võisteldes psühholoogiliselt elu parimas vormis. Vaim oli valmis, seadsin eesmärgiks realiseerida selle, mis mu sees on, üritada anda igal alal endast sada protsenti. Kahel varasemal võistlusel – Euroopa karikal ja Barcelona EM-il – see ei õnnestunud, ehkki arvan, et ma polnud kehvemas füüsilises vormis kui praegu. Üheks põhjuseks võis olla see, et hooaja esimesel võistlusel tegin korraliku punktisumma - 7700 - ning olin mõtetes juba 8000 punkti püüdmas. See sai piduriks.

Aga mida annab vastne 7808 punkti?

Annab kindlustunde ja usu, et olen õigel teel. Pärast Barcelona ebaõnnestumist tundsin, et midagi on vaja treeningus muuta, hakkasin rohkem jõu peale keskenduma, tegin paar kiiret jõutsüklit.

Heidetes oligi tulemus kohe näha, eriti kettas, kus tuli rekord, selle tulemusega olen väga rahul. See on super.

Enne Eesti meistrivõistlusi koostasin endale graafiku, mis tulemusega mingit ala peaksin Rakveres tegema, ning kaheksal alal suutsin plaani ületada.

Tõkkejooks ainsana läks nässu ning viimasel alal 1500 m jooksus jäin sekundiga graafikus pakutule alla, aga andsin selles jooksus endast kõik, energiat väga palju üle ei jäänud.

Suund jõu arendamisele, mida alustasin, on ilmselt õige tee. Heited ongi juba noorteklassist alates olnud minu trumpaladeks. Kui saan need jälle rekordtasemele ja hüpped-jooksud ka, siis usun, et 8000 punkti pelgalt unistuseks ei jää. On täiesti võimalik saavutada.

Kaugushüpe on sel aastal kindlalt parem olnud kui varasematel aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles