Jönköpingi Eesti-Rootsi Seltsi stipendiumi sai Rain Veideman

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman.
Rain Veideman. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Jönköpingis tegutseva Rootsi-Eesti seltsi kaheksanda stipendiumi saajaks osutus noor sportlane Rain Veideman, kelle kandidatuuri esitas Haljala gümnaasium.

Teist aastat järjest osutub stipendiaadiks sportlane. Eelmisel aastal sai sama stipendiumi Epp Mäe.

Selts annab igal aastal Eesti taasiseseisvumispäeval, 20. augustil stipendiumi ühele lootustandvale Lääne-Virumaa noorele kultuuri või spordi alal ning see antakse üle Rakveres.

Stipendiumi põhikirja järgi võib stipendiumi saada alla 20-aastane noor, kes on paljutõotav kultuuri- või spordialal. Seda stipendiumit on võimalik saada ainult üks kord. Stipendiumi suurus on 3000 Rootsi krooni ning nõudeid selle kasutamiseks ei ole.

Maikuus esitas maavalitsuse komisjon Rootsi-Eesti seltsile valiku tegemiseks kahe andeka noore kandidatuurid – spordi alal Rain Veideman (Haljala gümnaasiumi abiturient, korvpallur) ja kultuuri alal Priit Põldma (Rakvere Eragümnaasiumi õpilane, näitleja-lavastaja).

Mõlemad kandidaadid olid esitatud esmakordselt.

Maavanem Einar Vallbaum annab stipendiumi koos tänukirjaga üle 27. augustil maavalitsuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles