Juhtkiri: Šokeeriv õppetund

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tapal leidis aset äärmiselt kahetsusväärne juhtum: sotsiaalvallas tegutseva mittetulundusühingu eestvedaja Angela Olt osutus kohtu kinnitusel vargaks ja suliks. Ehkki naine ise lükkab kohtu väited tagantjärele ümber.


Selline tegevus, kus varastatakse kõige nõrgemate tagant, nagu ütles Tapa vallavanem Alari Kirt, mõjub paljudele šokeerivalt.

Nii varjupaiga patroonile näitleja Ülle Lichtfeldtile, nii aasta teo konkurssi korraldavale Ello Odraksile, aga kindlasti ka suurele osale avalikkusele, ent eeskätt šokeerib kõnealune skandaal neid inimesi, kes on MTÜlt Jeeriko abi küsinud ja ka saanud.

Tuleb nõustuda Tapa vallavolikogu esimehe Urmas Roosimäega, kelle hinnangul pole selle kaasuse puhul tegemist ainsa juhtumiga Eestis. Selliseid mittetulundusühinguid on kindlasti veel, kus projektiraha ja omavalitsuste eraldatavad summad abivajajateni täies mahus ei jõuagi, vaid libisevad valesse taskusse.

See on eriti alatu ja tülgastav.

Värskelt Tapal juhtunu on igal juhul suur õppetund. Nii mittetulundusühingute endi kui ka nende partnerite jaoks.

Meid ümbritseb valede laviin ja iga inimene püüab omal moel enda elujärge parandada. Sageli tundub, et aus inimene kipub jääma elu hammasrataste vahele ning ühiskonnas valitsev moraal peabki iseenesestmõistetavaks valskust ja skeemitamist.

Kes teisiti toimib, oleks otsekui lootusetu luuser.

Kõik, kes vähegi jälgivad näiteks poliitikas toimuvat, mõistavad selgelt, millest käib jutt.

Kuidas sellist suhtumist muuta? Kes sellele küsimusele vastaks, vääriks Nobeli preemiat.

Virumaa Teataja jääb igatahes siin vastuse võlgu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles