Keskerakonna fraktsioon: Oravad ja IRL pööravad Rakvere linna paremale kreeni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk kolmapäevasest volikogu istungist.
Hetk kolmapäevasest volikogu istungist. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere linnavolikogu keskerakonna fraktsiooni taunib reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu käitumist sotsiaaldemokraatide suhtes. 2009. aasta kohalike omavalitsuste valimis­tel, mis olid alles seitse kuud tagasi, võitsid sotsid ausal teel valimised ning said seeläbi endale linnapea koha.

Lapski saab aru, et Ran­nar Vassiljev on teinud tublit tööd  linna juhtimisel, ent ta ei kuulu õigesse erakonda, see tähendab re­formi­era­konda või IRLi.

Oleme enam kui kindlad, et kui Rakvere linnapea oleks kuulunud ühesse neist kahest erakonnast, ei oleks meil umbusaldushääletust.

See näi­tab kahjuks vaid seda, et Rakvere linna ei juhita rakverlaste heaolust, vaid hoopis reformierakonna ja IRLi parteipoliitilistest huvidest lähtudes.
Keskfraktsioon ei saa pidada õigeks ega eetiliseks sellist käitumist, kus võimu vahetamine ei toimu ausal teel.

Praegune võimu vahetamine on võimalik ainult seetõttu, et reformierakond meelitas ebaeetiliselt mõne sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni voliniku enda leeri. Selline käitumine ei ole aga Euroopa poliitilisele kultuurile kohane.

Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu liigne usaldamine maksab sotsidele Rakvere linnapea koha. Võimalik, et reformierakond ja IRL plaanisid algusest peale kasutada sotse ainult nii kaua, kuni on ise saanud piisavalt tugevaks, et kahekesi saaks mõnusalt ja segamatult paremkreenis edasi juhtida.

Rakvere keskfraktsioon kut­sub sotsiaaldemokraate tegema tihedat koostööd opositsioonis, sest Rakvere linnakodanike eest on vaja seista - Rakvere linna tasakaalustatud arengu eest, mille keskmeks on linnarahva toimetulek ja heaolu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles