Joobes mees tegi oma majale pommiähvarduse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noormees tegi pommiähvarduse enda kodumajale.
Noormees tegi pommiähvarduse enda kodumajale. Foto: Margus Ansu.

Teisipäeva hilisõhtul helistas 21aastane Sergei häirekeskusesse ja teatas, et Rakveres Len­nuki tänava elumaja keskmises trepikojas on pomm.


Majaelanik Jana rääkis, et teisipäeva hilisõhtul kella poole kaheteistkümne ajal koputa­sid päästjad aknale ja soo­visid, et ta trepikoja ukse avaks. Pool tundi hiljem hakati inimesi majast evakueerima.

Jana sõnul äratas ta oma 4aastase poja üles ja läks õue. Pritsimehed pakkusid talle oma autos varju.

Jana andmetel keeldus ühes ülakorruse korteris olnud napsilembene seltskond väljumast. Sellest korterist oli ilmselt pärit ka pommiähvarduse te­gija. Lõpuks said mundrikandjad tõrksa seltskonna õue.

Jana sõnul otsiti pommi vähem kui tunni aja jooksul ja veidi enne südaööd lasti inimesed oma kodudesse tagasi.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk ütles, et politsei pidas 21aastase Sergei juba samal õhtul kinni.

Alkoholijoobes mees oli politseinikke nähes üllatunud ja väitis, et tegi nalja. Sergei selgituse järgi ei osanud ta arvata, et teol võivad olla nii tõsised tagajärjed.

Juhtunu kohta alustas politsei kriminaalmenetluse paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist lõhkeseadeldisega ähvardades. Kohus võib selle eest määrata rahalise karistuse või vabadusekaotuse kuni viieks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles