Rannar Vassiljev: Tänu toetuse ja koostöö eest!

Rannar Vassiljev
, rakverlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Vassiljev.
Rannar Vassiljev. Foto: Arvet Mägi

Tuleb tunnistada, et viimane kuu on olnud minu, Kairiti Pihlaku ning teiste sotsiaaldemokraatide jaoks üsna keeruline.

Ei ole lihtne lahkuda tegemiste juurest, millesse hingega panustatud, eriti olukorras, kus umbusalduse põhjused peituvad poliitvõitluses. Samas tuleb endale aru anda, et praegu on reaalsus selline.

Poliitikaga nii teoreetilisest kui praktilisest küljest tutvununa andsin ma endale loomulikult aru poliitilise võitluse sisulistest motiividest. Samas paneb säärane olukord iga vähegi enesekriitilise inimese endamisi arutlema, kas ja mida on valesti tehtud, mida oleks võinud teisiti teha. Nii ka minu.

Viimasest üheksast kuust leidsin mõned konkreetsed tegemised, mida tagantjärele oleks teisiti teinud või millele teise nurga alt lähenenud. Neist on midagi järgmisteks kordadeks õppida.

Jaanuaris seisis linn esimest korda vastamisi olukorraga, kus tuli töötajate põhipalka vähendada, mis eeldas nendega kokkuleppimist.

Tagantjärele vaadates leian, et tookord sai juhina alustatud liiga resoluutselt positsioonilt, oleks võinud olla diplomaatilisem. Seetõttu venisid läbirääkimised ehk pikaks ning mõnele töötajate esindajale kurnavaks. Samas jõudsime kokkuvõttes lahenduseni, mis säästis oluliselt linna kulusid ning säilitas töötajate motivatsiooni endisel tasemel panustada. Tänan siinkohal kõiki asjaosalisi mõistvuse ja konstruktiivsuse eest.

Rakvere vene gümnaasiumi ühendamine Rakvere gümnaasiumiga on kuum kartul, mida aastaid veeretatud.

Kuna seadustest tulenevad tähtajad surusid takka, siis sai langetatud kiire ja konkreetne otsus. Ideaalis oleks tulnud vene kogukond sellesse protsessi varem ja põhjalikumalt kaasata. Kindlasti poleks see kaotanud poleemikat teema ümber ega muutnud ka praktilist vajadust selle sammu astumiseks, küll aga oleks olnud õiglasem.

Kokkuvõttes jääb minu jaoks kõiki üheksat kuud meenutama tegus ning tempokas koostöö, mille abil sai lahendatud linna jaoks mitmeid pika ajalooga probleeme ning pandud alus uutele algatustele, mille viljad tulevikus linna ilmestama hakkavad.

Tänan kõiki, kelle toel on mul olnud pea viie aasta jooksul, nii abilinnapea kui linnapeana, võimalus oma kodulinna arengusse panustada. Kõiki neid, kes on valimistel toetanud, kes volikogus rahvaesindajana usaldanud, kellega olen päev päeva kõrval linnavalitsuses või allasutustes koos töötanud.

Samuti kõiki neid, kellega on koostööd tehtud - kultuurikandjatest pensionärideni ning ettevõtjatest spordiinimesteni. Meie kodulinn on selle aja jooksul tublisti arenenud ning eks oleme me isegi ...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles