Julm koertetapja astub esmaspäeval kohtu ette

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev koer ei ole looga seotud..
Pildil olev koer ei ole looga seotud.. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Esmaspäeval astub kohtu ette avalikus kohas ja julmal viisil loomade suhtes lubamatu teo toimepanemises süüdistatav Mirek Matikainen.


Süüdistuse kohaselt tappis Matikainen eelmise aasta 22. veebruaril Tamsalu vallas Kullenga külas Rakvere - Väike-Maarja maantee ääres asuval põllul mootorsaanilt jahirelvast korduvalt tulistades 1,2 aasta ja 8 aasta vanused koerad.

Süüdistuse kohaselt tappis ta kõigepealt mootorsaanilt jahirelvast korduvalt tulistades noorema koera. Samal ajal jõudis põllu äärde teise koera omanik ja kutsus neljajalgset sõpra enda juurde.

Koer reageeriski kutsele, kuid Mati­kainen sõitis mootorsaanil loomale järele ning tulistas ja haavas teda, mille tagajärjel koer kukkus. Siis tõusis ja jätkas longates liikumist. Mati­kainen tappis ta sõidu pealt korduvalt tulistades.

Viru ringkonnaprokuratuur lõpetas alustatud kriminaalmenetluse avaliku huvi puudumise tõttu. Kannatanu esindaja kaebas otsuse riigiprokuratuuri, kus kriminaalmenetluse lõpetamine tühistati ja saadeti toimik uuesti ringkonnaprokuratuuri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles