Koeratapu kohtuprotsessil ilmnesid vastuolud

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirek Matikainen Rakvere kohtumaja ees.
Mirek Matikainen Rakvere kohtumaja ees. Foto: Meelis Meilbaum

Eile jätkus Rakvere kohtumajas protsess Mirek Matikaineni üle, keda süüdistatakse avalikus kohas julmal moel kahe koera tapmises.


Mirek Matikainen end kohtus süüdi ei tunnistanud, väites, et lasi koeri enesekaitseks.

Kaks mootorsaani poole jooksvat koera olid mehe sõnul umbes viie meetri kaugusel, kui ta neid haavlitega tulistas. Üks koertest pöördus seejärel paremale, liikus umbes 10-15 meetrit ja vajus kokku. Matikainen lasi tema suunas igaks juhuks ühe nn halastuslasu, kuid ei teadnud, kas sai pihta.

Vasakule pöördunud koera liikumise ja tema taha tekkinud vereraja järgi võis arvata, et seegi neljajalgne oli pihta saanud. Matikainen tulistas pärast püssi laadimist ka tema suunas ühe lasu. Et haavatud looma mitte piinlema jätta, sõitis Matikainen talle saaniga umbes 150 meetrit järele ja tulistas umbes 25-30 meetri pealt veel ühe või kaks lasku.

Lähemale ta minna ei julgenud, sest kartis, et haavatud loom võib rünnata.

Kohtunik Tiit Kullerkupp avaldas vastuolu nähes Matikaineni eeluurimise ajal antud ütlused, kus mees väidab, et tulistas teist koera õige mitu korda. Tema tol korral antud ütluste järgi isegi kuni kuus korda.

Matikainen selgitas kohtus, et mõtles kahe koera suunas tehtud laskude koguarvu.

Neli aastat jahindusega tegelenud mees väitis, et ei tea, kas sai pärast esimest kahte lasku järgnenud tulistamisel koertele pihta. Samuti ei uurinud ta tapetud koeri lähemalt, et teada, kuhu oli tabanud.

Mati­kaineniga koos mootorsaanil sõitnud Heino Kasemaa ütles kohtus, et mees tulistas sõitvalt saanilt. Ma­ti­kai­nen ei mäletanud kohtus, kas tulistamise hetkel saani mootor töötas või mitte, kuid kaits­ja küsimusele vastates meenus talle, et lülitas saani mootori välja.

Matikainenit kohtus kaitsev vandeadvokaat Küllike Namm ütles esmaspäeval, et mees tegutses enesekaitseks ja koerte lahanguprotokollist nähtub, et mõlemad on surmatud ühe lasuga. Seega langeb ära süüdistus julmas kohtlemises.

Telekanalil Kanal 2 on video, kus näha ühe koera purustatud käpp.

Kohus otsustas kutsuda täna tunnistusi andma kahte koe­ra lahanud loomaarsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles