Väike-Maarja kirik tähistab laupäeval nimepäeva

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Probleem on ka kirikuhoonetega, mis kipuvad kogudusele koormaks olema.
Probleem on ka kirikuhoonetega, mis kipuvad kogudusele koormaks olema. Foto: Hilje Pakkanen

Väike-Maarjas kiriku nimepäevale pühendatud kirikukontserdil 11. septembril kell 17 saab kuulda nii 10aastase Pille Riin Eriksoni laulu kui tema organistist ema Külli Eriksoni orelimängu.


Ettekandele tulev orelimuusika pärineb Itaalia varajastelt heliloojatelt. Kava valikut inspireerisid nii Väike-Maarja kiriku oreli selleks üsna sobiv kõla kui ka Külli Eriksoni tänavu kevadel ja suvel aset leidnud täiendusõpingud Itaalias Rooma Tor Vergata ülikooli juures.

Pille Riin alustas oma lauluõpinguid kaks aastat tagasi Kadrinas õpetaja Lea Leissoni juhendamisel. Ise ütleb Pille Riin, et ta laulab juba sünnist saadik. Lauluõpingute juurde käib tavaliselt ka ülesastumine kontsertidel ning osalemine konkurssidel. “Viru laulukese” konkursil võitis Pille Riin 2008. aastal oma vanuserühmas esikoha, Kohtla-Järvel korraldataval laste ja noorte akadeemilise vokaali konkursil 2009. aastal diplomandi tiitli ja käesoleval aastal “Lahemaa laululinnu” konkursil II koha.

Väike-Maarja kiriku nimepäev on 8. septembril tähistatav ussimaarjapäev, mis kristliku kalendri järgi on tuntud Neitsi Maarja sünnipäevana.
Kontserdil tehakse korjandus hiljuti tormituules kannatada saanud tornikiivri taastamise heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles