Politsei pani piiripealsed roolijoodikud tee äärde «tiksuma»

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseireid.
Politseireid. Foto: Tairo Lutter

Täna hommikul korraldatud politseireidil kõrvaldati liiklusest neli rooljoodikut, kolm roolikeerajat pidid lõplikku kainenemist ootama tee ääres sõidukis.

Politseinikud kontrollisid sõidukijuhtide kainust kolmes kohas: Karkusel, Näpil ja Kadrina teel. Viie tunni jooksul puhus alkomeetrisse 723 sõidukijuhti. Esmalt tabati Karkusel kaks roolijoodikut, pärast üks Näpil ja üks Kadrina teel.

Rakvere politseijaoskonna patrullitalituse juht Reigo Loginov ütles, et lisaks roolijoodikutele tuvastati kolmel juhil alkoholi tarvitamise tunnused, kuid alkomeetrinäit ei andnud veel alust menetluse alustamiseks. „Selleks, et juhid täieõiguslikult liikluses saaksid osaleda, pidid nad niikaua tee ääres ootama oma kainenemist,” sõnas Loginov.

“Inimesed peavad peale alkoholi tarvitamist arvestama, et kehal kulub alkoholi läbipõletamiseks päris palju aega. Juhul, kui alkoholi tarvitatakse hilistel õhtutundidel, ei pruugita hommikuks kaineks saada. Seetõttu tuleks kindlasti hommikul enne rooli istumist oma seisundit kontrollida.“

Politsei jätkab ka tulevikus kontrollreide ohtlike juhtide tabamiseks ja liiklusest kõrvaldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles