Juhtkiri: Keskerakond kui kultuuripealinn

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 Eesti tuur
Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 Eesti tuur Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Üleeile jõudis Rakvere keskväljakule Tallinna kui 2011. aasta Euroopa kultuuripealinna tutvustav tuur, kus laval astusid üles Maarja-Liis Ilus, Mikk Saar, Tanja Mihhailova ja teised toredad artistid.


Pühapäeva pärastlõunal toimunud üritus oli kõigile tasuta, lava vägev nagu ­Rock Summeril, aga kuulajaid kujuteldamatult vähe.

Põhjuseid on kindlasti mitu. Huvipuuduse võib ju ajada vähese reklaami või vihmase ilma kraesse või tõsiasja süüks, et meid ongi arvult kahetsusväärselt vähe. Võime mõelda, et pigem kasutati pühapäevaseid vihmapause seenemetsas käiguks või kartulivõtuks.

Kuid on veel üks asi, miks oli huvi Tallinna promotuuri vastu väga leige. See on ürituse liigne politiseerimine. Tallinnal on linnapea Edgar Savisaare ja ta jüngrite tõttu küljes tugev keskerakonna tempel.

Ja kuigi Tallinna lipuvärvid on sinine ja valge, mis justkui kuuluks mõnele teisele parteile, olid ka Rakveres toimunud kontserdil kohal keskerakonna rohesärklased, kes usinalt ringi toimetasid ja mingeid küsitlusi korraldasid.

Nii võiski tekkida küsimus, kas tegemist on keskerakonna propagandaüritusega, mis püüab rahvast riigikogu valimisteks ette valmistada, või poliitikast puutumatu, kultuuripealinna reklaamiva sõuga.

Tundub aga, et poliitikast ei pääse me kevadel toimuvate valimisteni ühegi suurema ürituse puhul ning sellega tuleb meil lihtsalt leppida. Kes aga leppida ei taha, ei tulegi välja. Pakutagu siis või tasuta vaatemänge, astugu seal üles Maarja-Liis Ilus ja olgu lava suur nagu Rock Summeril.

Rakvere keskväljak on pärast kasiinode koondumist platsi ümber niikuinii välja surnud, ei siin aita äge kontsert ega keskerakond. Vaid aeg-ajalt nõjatub keegi jalgrattaskulptuurile, et lasta endast pilti teha, ja juba ta läinud ongi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles