Politsei nabis kinni seitse võimalikku autoärandajat

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlusteenistuse juhi Joel Alla sõnul on korrakaitsjad seoses nädala keskel aset leidnud autode ärandamistega kahtlustatavatena kinni pidanud seitse noormeest.

Ööl vastu kolmapäeva ärandati kaks sõiduautot Ford Escort. Sõmerul pandi Ford pihta Puiestee tänavalt. Korravalvurid tabasid sõiduki koos roolis olnud 17aastase noormehega Tallinna–Narva maanteel. Noormees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni.

Samal ööl kadus Ford Rakveres Lennuki tänavalt. Politsei tabas sõiduki koos roolis olnud 16aastase noormehega samuti Tallinna–Narva maanteel. Noormees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni.

Neljapäeval üritati Näpil ärandada sõiduautot Opel Corsa, kuid kuritegu jäi lõpule viimata. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 18aastase noormehe.

“Töö kahtlusalustega veel kestab,” sõnas Alla. “Selgunud on, et nende registris on rohkem sõidukitega seotud lõhkumisi, kui politseil on andmeid kannatanute kohta,” lisas ta.

Politsei palub kõigil, kelle autot on kahjustatud või üritatud ärandada, sellest Rakvere politseile teada anda. Vihjeid autodesse sissemurdmise kohta saab teha lühinumbril 112.

Veel on viimasel ajal sagenenud autorataste vargused. Praegu on teada neli juhtumit, mille puhul on autoaias seisvalt sõidukilt kõik rattad alt kruvitud. Politsei ootab vihjeid, kui üritatakse soodsama hinnaga müüa BMW, Kia, Toyota ja Volvo rehve ning velgi.

“Enamik autoomanikke teab, et ei ole hea mõte jätta sõidukisse nähtavale kohale väärtuslikke esemeid,” jätkas Alla. “Need on alati ahvatluseks isikutele, kes ei ole seaduskuulekad. Kui autoklaas on juba puruks löödud, siis võtab varas sealt loomulikult kõik kaasa. Kindlasti kontrollitakse ka kindalaeka sisu.”

Rataste varastamise ennetamiseks soovitab politsei kasutusele võtta velje turvapoldid.

Rakvere politseijaoskond on alustanud käesoleval aastal seoses sõidukitega 34 süüteomenetlust. Neist 14 on väärteomenetlused, mille puhul sõidukeid lõhuti, et varastada seal olnud esemeid, nagu automakke, akusid, GPS-seadmeid. Lisaks alustati 20 kriminaalmenetlust, peamiselt lõhuti sõidukeid, et varastada esemeid ja hiljem minna sõidukiga sõitma.

Kokku on omavoliliseks kasutamiseks võetud maakonnas üheksa sõiduautot: kaks Tamsalust, Rakverest ja Sõmerult, üks Ubjast, Sallast ja Kadrinast. Üheksast ärandatud sõidukist on leitud kuus, mis kõik olid kahjustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles