Vahistati kaks röövis kahtlustatavat

Virumaa Teataja
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lühikese ajaga vahistati kaks röövlit. Pilt on illustreeriv.
Lühikese ajaga vahistati kaks röövlit. Pilt on illustreeriv. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Neljapäeval võeti Viru ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahi alla tänavaröövis kahtlustatav 22-aastane meesterahvas. Kaks päeva tagasi vahistati eeluurimiskohtuniku loal ühes Lääne-Virumaa apteegis relvataolise esemega müüjat ähvardanud isik.

22. septembri südaöö paiku tungiti Rakveres Jakobsoni tänava bussipeatuses kallale 61aastasele mehele ja võeti talt ära mobiiltelefon. Politsei pidas järgmise päeva hommikul röövimises kahtlustatavana kinni 22aastase Olegi. Täna taotles prokurör mehe vahistamist eeluurimise ajaks.

„Olegi on varasemalt kolm korda kriminaalkorras karistatud, viimati vabanes ta kinnipidamiskohast käesoleva aasta suvel. Lisaks röövimiskahtlustusele kahtlustatakse teda ka poevarguste toimepanemises sellel suvel. Arvestades tema varasemat karistatust ja alkoholilembust, on alus arvata, et ta võib ka edaspidi vabaduses viibides kuritegusid toime panna. Et seda vältida, tuli taotleda eeluurimiskohtunikult luba tema vahistamiseks,“ ütles vanemprokurör Sirje Merilo. Kohus rahuldas prokuröri taotluse.

Kaks päeva tagasi andis Viru maakohtu Rakvere kohtumaja eeluurimiskohtunik loa apteegist rohtu röövinud mehe vahistamiseks.

20. septembril kella 11.05 paiku sisenes Lääne Virumaal asuvasse apteeki mees, kes nõudis relvataolise esemega ähvardades proviisorilt ravimit, mille viimane talle ka andis. Kuriteo toimepanemises kahtlustatav, 41aastane Stanislav, peeti kinni samal päeval. 21. septembril andis Rakvere kohtumaja eeluurimiskohtunik loa tema vahistamiseks.

Röövimise eest näeb seadus ette karistusena kahe kuni kümneaastase vangistuse. Kui see on toime pandud raskendavatel asjaoludel, siis näeb seadus ette karistusena kolme- kuni viieteistaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles