Šokolaadipood lahkub vanast turuhoonest

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevite Kodu paneb peagi uksed kinni.
Kalevite Kodu paneb peagi uksed kinni. Foto: Internet

Rakvere kesklinnas tegutseva Kalevi esinduspoe uksed jäävad oktoobri keskpaigast alates suletuks. Mis saab vabanevatest ruumidest muinsuskaitse all olevas vanas turuhoones, ei ole teada.


Oktoobrikuu kolmandal nädalal sulgeb uksed Rakvere vanas turuhoones asuv kohvik-šokolaadipood Kalevite Kodu, sest ebarahuldavad majandustulemused ei anna võimalust jätkata kaupluse opereerimist, rääkis ASi Kalev Chocolate Factory kommunikatsioonijuht Ruth Roht.

Šokolaadipoe töötaja, kes ei soovinud oma nime avaldada, meenutas, et viis aastat tagasi, kui pood alustas, uudistajaid jagus, sest maja, kus varem oli tegutsenud turg, nägi pärast remonti hea välja.

Siiski leidis rahvas, et poes müüdavad maiused on liiga kallid ja et esinduspoes võiks Kalevi tooted ikka odavamad olla kui mujal kauplustes. “Hinnakiri on ees ja nii me peame müüma,” selgitas šokolaadipoe töötaja.

Kõige kiirem aeg oli poel jõulude ajal, kui väga palju tuli endal pakke komplekteerida, sest ikka leidus inimesi, kes jõulukataloogist meelepärast kommipakki ei leidnud ja lasid selle siis kokku panna. “Inimesed said juurde tuua kohvipaki, šampusepudeli või raamatu,” tõi töötaja näite.

Kõige rohkem ongi neil tema sõnul kahju sellest, et järgmisi jõule kommipood ei näe. “Me oleksime tahtnud veel need jõuludki inimestele rõõmu pakkuda,” lausus kommipoe töötaja, kes on üks viiest inimesest, kes töö kaotab.

Et Rakvere vanas turuhoones olevad poeruumid ei kuulu Kalevile, ei osanud Ruth Roht öelda, mis neist edasi võiks saada.
Hoone renoveerinud ASi Kalev tütarettevõttega AS Kalev Real Estate Company on Rakvere linn sõlminud hoonestusõiguslepingu 25 aastaks. Eelmisel aastal hoonestusõigus võõrandati ja nüüd kuulub see osaühingule Koronet.

Lisaks Rakveres asuvale poele sulgeb ettevõte samal põhjusel kauplused ka Paides, Võrus, Põlvas, Viljandis ja Pärnus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles