Üle-eestilisest talgupäevast võtavad täna osa kümned tuhanded talgulised

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgupäev. Foto on illustreeriv.
Talgupäev. Foto on illustreeriv. Foto: Aljona Suržikova

Täna toimub kõikjal Eestis „Teeme ära!” talgupäev, millest võtavad osa kümned tuhanded eestimaalased.

Talgupäeva meeskond kutsub kõiki inimesi vaatamata jahedale ja kohati vihmasele ilmale kodudest välja tulema, et kaasa aidata kodukandi ning kogukonna elu edenemisele. 

Tänavu korraldatakse talgupäeva raames 1754 talgut, kuhu on varahommikuse seisuga registreerunud üle 23 400 talgulise. Lääne-Virumaal on registreerunud rohkem kui 1000 talgulist. 

Enim talguid korraldatakse täna Harjumaal ja Tallinnas, kuhu plaanitud 410 talgule on end kirja pannud üle 6700 inimese. Talgupealinna tiitlit on kindlustamas Saaremaa, kus toimub 188 talgut, millele on registreerunud üle 2200 talgulise.

Talgupäeva meeskond ja päästeamet kutsuvad järgima ohutusnõudeid, et tagada talgutel nii tule- ja veeohutus kui ka tööohutus. Lõhkekeha või seda meenutava objekti leidmisel ei tohi seda puudutada, vaid tuleb minna kaugemale ja teavitada koheselt Päästeametit numbril 112. Kui 

talgulised avastavad katmata luukidega kaeve või muid ohtlikke rajatisi, soovitatakse neist teada  anda päästeala infotelefonile 1524. Talgutel veekogude ääres tuleks tähelepanelikult jälgida lapsi.

Talgupäev algab enamikus talgupaikades kell 10 või kell 11, mõned talgud algavad ka lõunal ja mõned peetakse lähematel päevadel. Tänavu korraldatakse mitmeid tuleohutusega seotud talguid, samuti toimub talguid mereäärsetes paikades ning tänaseni saab kodudest ära tuua ka kasutuskõlblikke värvijääke. Täpsema info kasutuskõlblike värvijääkide kogumise tingimuste ja vastuvõtu kohtade osas leiab aadressilt: www.teemeara.ee/uudised/varvide-taaskasutus.

Traditsiooniliselt toimub talgupäeval enim küla-, heakorra- ja looduskaitse talguid, järjest rohkem ka korteriühistute talguid ning noorte ja noortekeskustega seotud talguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles