Noored kolisid tornist Laiale tänavale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaija-Liis Rannu (vasakult), Karl Lillmets ja Jüri Kütt tunnevad end noortekeskuses mõnusalt.
Kaija-Liis Rannu (vasakult), Karl Lillmets ja Jüri Kütt tunnevad end noortekeskuses mõnusalt. Foto: Meelis Meilbaum

Neljapäeval tegi Laial tänaval uksed valla Rakvere avatud noortekeskus, mida külastab iga päev pea 100 noort.

Praeguse seisuga on keskusel rendileping aga ainult selle aasta lõpuni.

Seni Rakvere keskväljakul vana turuhoone nn tornis mitme korruse peal toimetanud Rakvere avatud noortekeskus sai endale sügisest uued avaramad ruumid Laial tänaval.

Rakvere ava­tud noortekeskuse Torni juhataja Hele Kuuli sõnul on uus asukoht väga sobiv – paljud noored käivad ka raamatukogus, muusikakoolis ja nii on neil hea noortekeskusessegi sisse astuda.

Seoses remondiga pidi keskus töös kolmenädalase pausi tegema ja avati nädal tagasi.

“Nad alles avastasid selle uue koha, paljud ju ei teadnudki,” lisas ta.

Palju lapsi

Kuid ka uues asukohas oli esimestel päevadel juba 70-80 last. “Palju on juurde tulnud just nooremaid,” sõnas Kuul.

Keskuse külastajate arv tõusis järsult eelmise aasta oktoobrist. “Veebruaris-märtsis käis keskuses kuni sada last päevas,” tõi juhataja näiteks ning arvas, et peagi on külastajaid sama palju ka Laial tänaval.

Keskuses saab mängida piljardit, koroonat, õhuhokit, elektroonilist noolemängu, lauamänge, Wiid, Playstationit, vaadata televiisorit, videoid, DVDsid, tantsida tantsumattidel ning kasutada kööki.

Samuti on keskusel olemas matkatarbed ja palju erinevat spordivarustust.

Lisaks on Hele Kuuli sõnul väga suur pluss õueala, mis annab keskusele juurde võimalusi, mida kesklinnas kasutada ei saanud.

“Noortekeskuse jaoks on see väga oluline, meil on olemas kokkupandavad korvid, mida ei saanud varem kasutada. Kui see krundi juures olev maalapp siin linna ja omaniku koostöös korda teha, saaks siia isegi jalgpalliplatsi teha,” rääkis Kuul võimalikest tulevikuplaanidest.

Uutes ruumides on võimalik ekraanilt filme vaadata, korraldada ka soovi korral pidusid, seminare.

Tagumisele toale, mis praegu pole kasutuses, on samuti rakendus välja mõeldud. “Kui uuel aastal lepingut pikendatakse, siis siia tuleb kindlasti jõusaal, potentsiaal on sellel olemas,” lisas Kuul.

Nimelt on noortekeskusel leping omanikuga tänavuse aasta lõpuni. Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev rääkis, et niisuguste hangete väljakuulutamiseks, mille puhul sõlmitakse hankeleping tähtajaga üle ühe eelarveaasta, annab loa linnavolikogu.

“Antud juhul tehti hange ilma volikogult küsimata,” selgitas ta. Eelarveaasta lõppeb aga juba detsembris.

Uus hange

Seega tuleb taas korraldada uus hange ja selle tulemusena võib, aga ei pruugi noortekeskus jätkata jaanuarist samal kohal.

“De jure seda pikendada ei saa, de facto võib see olla nii,” lisas ta.

Noortekeskus Rakvere linnast ei kao. “Linn peab seda teenust kindlasti osutama,” rõhutas Suurkaev. Linnal selleks oma pinda aga ei ole ja seega tuleb ruume igal juhul erasektorist otsida.

Rakveres Laial tänaval olevate kruntide omanik Marek Krippel ütles, et tema poolt takistusi ei tule ja ka praegust lepingut sõlmides räägiti pikemast perspektiivist.

Krunt on 1500 ruutmeetrit suur ja Krippel on enda sõnul valmis noortekeskuse tarbeks linnaga koostöös selle korda tegema – muru külvama, panema piirded.

“Nad saaks seal mängida korvpalli, jalgpalli, keksu, mis aga pähe tuleb,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles