Maavanem otsib ordeneid väärivaid inimesi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgetähe IV klassi teenetemärk.
Valgetähe IV klassi teenetemärk. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kuni 6. oktoobrini on nii üksikisikutel kui organisatsioonidel võimalik teha maavanem Einar Vallbaumile ettepanekuid, keda esitada riiklike teenetemärkide kandidaatideks.

Teenetemärgi andmise ettepanek peab sisaldama kandidaadi nime, sünniaega ja teenete kirjeldust. Teavet teenetemärkide kohta ja juhiseid ettepaneku koostamiseks võib leida Eesti Vabariigi Presidendi veebilehelt www.president.ee/et/vabariik/teenetemargid/.

Kirjaliku ettepaneku koos autasustamist väärt teenete kirjeldusega tuleb saata 6. oktoobriks Lääne-Viru maavanemale aadressil Lääne-Viru Maavalitsus, Fr. R. Kreutzwaldi 5, 44314 Rakvere.

Eestil on kuus teenetemärki: Vabadusrist, Riigivapi teenetemärk, Valgetähe teenetemärk, Kotkaristi teenetemärk, Eesti Punase Risti teenetemärk ja Maarjamaa Risti teenetemärk.

Riiklike teenetemärkide väljaandmise õigus on Vabariigi Presidendil. Eesti riiklike teenetemärkide korraline andmine toimub üks kord aastas - 24. veebruariks, iseseisvuspäevaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles