Augustitormid kasvatasid kindlustusväljamakseid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmerul viis torm mitmelt majalt katused.
Sõmerul viis torm mitmelt majalt katused. Foto: Meelis Meilbaum

Tänavu augustis Lääne-Virumaad tabanud tormid suurendasid tunduvalt kindlustusfirmade väljamakseid.



Näiteks If Kindlustusele tõid tormid Eestis kokku ligi 2500 kahjujuhtumit, mis on 15 protsenti rohkem kui läinud aasta samal ajavahemikul.

Ifi varakahjude osakonna juhataja Argo Karo sõnul registreeriti kõige rohkem ehk üle 100 tormikahju Lääne-Virumaal ja Tartumaal.

Enim kasvasid augustis aastaga just varakahjud, mille kohta registreeriti üle 600 teate ja mida on kaks ja pool korda rohkem kui aasta tagasi. Neist 360 moodustasid tormikahjuteated, millega seotud kahjusummad ulatuvad 16 miljoni kroonini.
 

Väljamakseid palju

“Augustitormide tõttu on If Kindlustus Lääne-Virumaal hüvitanud 101 varakahju, mille peamiseks põhjuseks olid katuste kahjustumised,” rääkis kindlustusfirma kommunikatsioonijuht Eva-Grete Aljas.

If on Lääne-Virumaa klientidele maksnud kahjuhüvitisi üle 2,2 miljoni krooni. Samuti on If hüvitanud kaksteist sõidukikahju summas üle 325 000 krooni. “Sõidukikahjude peamine põhjus oli esemete, nagu puuoksad, puud ja katusekatted, kukkumine sõidukitele,” kommenteeris Aljas.
Augustis hüvitas kindlustusfirma If oma klientidele 2260 kahjujuhtumit, makstes 34 miljonit krooni hüvitisi.

Seesam Kindlustuse kahjukäsitlusosakonna juhata Ly Jõhvik rääkis, et praeguse seisuga on augustitormiga seotud Lääne-Viru varakindlustuse kaskokahjusid kokku 1,3 miljonit krooni, juhtumeid oli 18.

Põhjused samad

Põhjused, mille puhul Seesam Kindlustus oma klientidele väljamakseid tegi, olid samad, mis IF Kindlustuse puhul.
Ly Jõhviku sõnul rebis tuul ära katuseid või nende osi, kukutas katustele ja majadele puid või lennutas katuse-, puude ja muid seesuguseid tükke parkivatele autodele.
 Umbes pooled kahjudest on tänaseks juba hüvitatud ja pooltel juhtudest käib taastamine, mis tähendab, et hüvitamisotsus on tehtud.

Augustis registreeris ERGO Kindlustus 2046 kahjujuhtumit, mis on mulluse augustiga võrreldes 29% enam. Kahjuteadete arvu märkimisväärse kasvu põhjustas eeskätt 8. augusti torm.

ERGOle teatati augustis kokku 105st tormi tekitatud varakahjust, mille kahjusumma moodustab kokku 6,7 miljonit krooni. ERGO on registreerinud Lääne-Virumaal 37 augustitormi tekitatud kahju.

 “Hetkel on hüvitatud neist 30 summas 2, 1 miljonit krooni. Lääne-Virumaal juhtus ka tormi suurim kahju ERGOs summas 670 000 krooni, mis tekkis puu kukkumise tagajärjel elumajale,” kommenteeris ERGO Kindlustus ASi kommunikatsioonijuht Anu Vahtra-Hellat.

Enim  hüvitisi kuulus Salva Kindlustusel augustis väljamaksmisele varakindlustuses, kus era- ja äriklientide kindlustusliikides maksti kokku välja 4,2 miljoni krooni eest kahjusid.

Ka siin mõjutasid väljamakseid augustitormid.
Augustitormid suurendasid ka teiste Eestis tegutsevate kindlustusfirmade väljamakseid.

Kindlustusliigid

• kodukindlustus
• sõidukikindlustus
• liikluskindlustus
• tervisekindlustus
• reisikindlustus jne

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles