Kurvas seisus Toolse laagrile püütakse taas elu sisse puhuda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toolse noortelaager.
Toolse noortelaager. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kunda linna avaliku konkursi Toolse laagri rendile andmiseks kümneks aastaks võitis ainsana pakkumise teinud mittetulundusühing Toolse Klubi.


Mittetulundusühingu esimene töö on laagri korrastamine ning ruumide remont, et seal saaks jälle laste- ja noortelaagreid korraldada.

Kunda linnapea Allar Aroni sõnul oli huvilisi küll palju, kuid viimasel hetkel hirmutas neid ilmselt laagri korrastustööde mahukus. “Praegu võitnud mittetulundusühing meeldib mulle väga, ja kuna kõik inimesed seal on ka Kundast pärit või Kundaga seotud, siis loodame, et laager saab uuesti aktiivsesse kasutusse,” ütles Aron.

MTÜ Toolse Klubi juhatuse liikme Kaire Leemeti sõnul koosnebki ühing inimestest, kes veedavad praegugi suviti palju aega Toolsel ning soovivad kohalikule elule hoogu lisada. “Juba mitu aastat tagasi sai kohta vaadatud ja mõeldud, et kui selle enda kätte saaks, saaks seal vägevaid asju korraldada,” rääkis Leemet ja nimetas Toolset endale väga südamelähedaseks paigaks. “Kui abikaasa juhtis mu tähelepanu artiklile, kus kirjutati, et laager on haldajata, arutasime juba samal õhtul, mida ja kuidas teha,” sõnas Leemet.

Laagri räämas seis teda ei hirmuta. “Praegu oleme küll väga positiivsed ning sellise koha puhul ei saa asi raha taha jääda,” ütles Leemet ning lisas, et mittetulundusühing on kõigile pakkumistele avatud, esmajoones tahetakse aga lastele ja noortele laagreid korraldada. “Ootame pakkumisi koolidelt ja spordiklubidelt, kes tahaksid seal mõne laagri korraldada,” jätkas ta.

Kaire Leemetil on ka mõte, et laager võiks olla sobiv paik väikeste suvelavastuste ning kontsertide jaoks. “Oleme mõelnud, et ehitame sinna lava, et ka hobinäitlejad saaksid seal esineda,” kergitas Leemet katet tulevikuplaanidelt.

Ka usub Leemet, et laagrist saab mõnus kokkusaamise koht  kü­la elanikele. “Tahaksime, et te­gu poleks mitte ainult laagrite toimumispaigaga, vaid ka ko­ha­likele mõeldud ko­haga, kus nad saaksid käia ja ol­la,” rääkis ta ja lisas, et esimene üritus võiks olla jaanituli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles