Sotside esimeheks pürgijad ristasid vaimumõõgad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraadid esitlesid laupäevahommikusel Rakvere turul oma liidrite vastvalminud kujusid.
Sotsiaaldemokraadid esitlesid laupäevahommikusel Rakvere turul oma liidrite vastvalminud kujusid. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) esimehe kandidaadid debateerisid laupäeval Rakveres, viiest erakonna esimehe kandidaadist oli kohal kolm: Indrek Saar, Marianne Mikko ja Sven Mikser.


SDE Rakvere osakonna esimehe Rannar Vassiljevi sõnul oli inimeste osavõtt debatist aktiivne ja esitati palju küsimusi, olgugi et kaks erakonna esimehe kandidaati kohal ei viibinud. “Jüri Pihl oli välismaal ja Heljo Pikhof eakate sotsiaaldemokraatide kongressil,” lausus Vassiljev.

Hommikul enne debatti raamatukogus kohtusid poliitikud Rakvere turul inimestega, samas korraldasid noored sotsiaaldemokraadid küsitluse selle kohta, mida oleks Eestis vaja kiiremas korras muuta.

“Tahame selgitada oma mõtteid Eesti ees seisvatest probleemidest ja sellest, mida on vaja erakonnas teistmoodi teha,” kõneles Marianne Mikko ja lisas, et debattidega on kavas läbi käia kogu Eesti.

Sven Mikseri sõnul oli Lääne-Virumaa kuues maakond, kuhu sotsid oma debatiga jõudsid. “Nii et kümmekond debatti on veel ees,” ütles ta.

Marianne Mikko ei varjanud, et lisaks erakonna esimehe valimisteks kampaania tegemisele tegutsetakse ka riigikogu valimistele mõeldes. “Hea tulemuse saab valimistel siis, kui erakonnal on tugev karismaatiline liider,” selgitas ta. “Armee saab võitlusse viia see, kes on tugev juht,” lisas Mikko.
Mõlemad, nii Mikko kui ka Mikser, ütlesid, et kandidaatidel ei ole kellelgi isiklikku vimma Jüri Pihli vastu, kuid samas tunnevad kõik ülejäänud kandidaadid, et nad on valmis asju paremini tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles