(Muuseumi)öös on muusikat

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere muistne linnus on nüüd viimaks valmis saanud ja ametliku kasutosloaga kasutuskõlbulikuks tunnistatud. Suveperioodil saab linnuses ka lindude keelt õppida.
Rakvere muistne linnus on nüüd viimaks valmis saanud ja ametliku kasutosloaga kasutuskõlbulikuks tunnistatud. Suveperioodil saab linnuses ka lindude keelt õppida. Foto: Arvet Mägi

Laupäeval, 16. mail toimub järjekorras seitsmes üle-eestiline muuseumiöö, mis sel korral kannab pealkirja "Öös on muusikat".

Lääne-Virumaal on muuseumiööl avatud: Kunda tsemendimuuseum, Porkuni paemuuseum, Rakvere linnakodaniku majamuuseum, Oandu looduskeskus, Rakvere linnus, Väike-Maarja muuseum, Vihula mõis, Rakke koduloomuuseum ja Tapa muuseum. Lisaks toimub Lehtses giidiga jalutuskäik, tutvumaks väärtuslike majade ja paikadega. Oandul avatakse päeval uus pärandkultuuri rada, kus tehakse muuseumiöö raames õhtul lisaretk.

Tänavu võtab muuseumiööst osa 165 muuseumit üle Eesti, lisaks teevad oma uksed tasuta lahti mitmed näitusepaigad, arhiivid, kirikud, mõisad – üht või teistpidi teadmiste, ajaloo ning mäluga tegelevad paigad ja organisatsioonid.

Muuseumiööl on need kõik avatud ning öö programmist leiab täpsed juhised, kuidas põnevad paigad üles leida: http://programm.muuseumioo.ee/ 

Muuseumiöö teema "Öös on muusikat" on inspireerinud muuseume tooma üheks ööks tasuta publiku ette põnevamaid muusikaga seonduvaid palasid oma kogudest, kutsuma muuseumidesse esinema bände, lauljaid, muusikuid ning isegi laulukoore. Loomulikult on kümnetel muuseumidel kavas nii õpitubasid, eriekskursioone kui tervele perele sobivaid avastamismänge. 

Muuseumiööd tähistatakse alati rahvusvahelisele muuseumipäevale, 18. maile kõige lähimal laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles