Rakvere kaunid koduaiad pälvisid tunnustuse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidu 28a aed.
Koidu 28a aed. Foto: Arvet Mägi

Rakvere linnavalitsus tunnustas kolmapäeval tänulõunaga linna kaunimate koduaedade omanikke.


Linnapea Andres Jaadla rääkis, et linnavalitsuse inimesed piilusid suvel linnakodanike aedadesse ja valisid välja äramärkimist väärivad kinnistud ning saatsid vastava info ka peaministrile.

“Tavaliselt on peaminister omavalitsustega tunnustamise kooskõlastanud, aga tänavu saatis ta inimestele ise diplomid ära, nii otsustasime ise väikese ürituse korraldada ja inimestele ka mastivimplid üle anda,” selgitas linnapea.

Kui eelnevatel aastatel on mastivimplid kaunimate kodude omanikele kinkinud riik, siis tänavu riik seda ei teinud ja mastivimplite eest seisis hea maakonna omavalitsusliit.
Andres Jaadla sõnul on Rak­veres päris palju inimesi, kes oma koduaedadest hoolivad.

Peaministri tunnustuskirja said Rakverest kinnistute Värvu põik 5, Koidu 3, Koidu 28a, Õllepruuli 6, Lääne 26 ja Kivi 17 omanikud.

Rakvere linnavalitsuse haljastusinsener Anu Kivi rääkis, et tegemist ei olnud konkursiga selle klassikalises tähenduses, kus keegi sai kandidaate esitada, vaid linnaametnike välja valitud koduaedadega, mistõttu ei ole linnavalitsusel õigust ka kinnistute omanikke avalikustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles