Tulumaksu laekub omavalitsustele erinevalt

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Lääne-Virumaa omavalitsustele on aasta algusest tulumaksu laekunud mullusest 9,7 protsenti vähem. Kõige suurem on langus olnud Tamsalu vallas (-13,9%), Kunda linnas (-12,2%) ja Tapa vallas (-12,1%).


Suhteliselt kõige paremini on läinud Laekvere (-4%), Sõmeru (-4,8%) ja Vihula vallal (-4,9%).

Septembris laekus tulumaksu mullusega võrreldes kõige kehvemini Tapa vallas (-8,2%), Rakvere linnas (-8,1%) ja Viru-Nigula vallas (-6%). Vihula vallas laekus tulumaksu septembris aga mullusest 8,8% ja Laekvere vallas 6,1% rohkem.


Mullusele septembrile olid tulumaksu laekumise poolest väga lähedal Rakke vald

(-0,3%), Kunda linn (-0,4%), Sõmeru vald (-0,8%) ja Kadrina vald (-1%).

Laekvere vallavanem Aarne Laas arvas, et septembri hea laekumise taga võib olla asjaolu, et töötukassa maksis ära Boxer Puidu töötajate saamata jäänud palgad.

Üldise suhteliselt hea maksulaekumise kohta rääkis Laas aga, et Laekvere vallas on tulumaksu laekumine inimese kohta üks väiksemaid maakonnas. “Ega miinimumpalgast enam midagi maha võtta pole,” lausus vallavanem.

Rakvere linnavalitsuse pea­raamatupidaja Tiiu Alavere lausus, et ilmselt mõjutas Rakvere kehva positsiooni tulumaksu laekumise osas septembris puhkusetasude laekumine, mis olid mullusest väiksemad nii seetõttu, et linna allasutustes vähendati alates 1. märtsist töötasusid, kui ka seetõttu, et õpetajad said tänavu mullusest vähem lisatasusid.


“Haridustöötajate osakaal on suhteliselt suur nii Rakveres kui ka Tapa vallas,” lisas Rakvere linnapea Andres Jaadla, kelle sõnul ei anna septembri nigel tulumaksu laekumine siiski põhjust paanikaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles