Rakveres astub kohtu ette allilmaveteran

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Esmaspäeval algab Viru maakohtu Rakvere kohtumajas protsess allilmaveterani Vassili Satšuki (47) ja tema naise Janina (45) üle. Meest süüdistatakse tapmises ja naist tapmisele kaasaaitamises.

Süüdistuse järgi lõi Vassili Satšuk 2006. aasta 7. detsembri õhtul kella poole kaheksa paiku Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas naiselt saadud püstoliga 43aastast meest vastu pead ja tulistas teda rindu. Mees suri kohapeal. Kannatanu kõrval olnud 42aastasele mehele tekitas kuul raske tervisekahjustuse.

Prokuratuur esitas Vassili Satšukile süüdistuse tapmises, raske tervisekahjustuse tekitamises ettevaatmatusest ja tulirelva ebaseaduslikus käitlemises.

Janina Satšukki süüdistatakse tapmisele kaasaaitamises.

Viru maakohtu pressiesindaja Jelena Muttonen ütles, et algselt pidi asja arutatama Kohtla-Järve kohtumajas kohtunik Juri Sakkarti eesistumisel. Sakkarti vastu alustati aga kriminaalmenetlus, mistõttu oli kohtunik sunnitud ametist lahkuma ning tema menetluses olevad asjad jagati teiste kohtunike vahel.

Vassili Satšuki ja tema naise kaasus anti Rakvere kohtumaja esimehele Tiit Kullerkupule.

Esmaspäeval algaval kohtuprotsessil on riiklik süüdistaja Viru ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Margus Kurm.

1990. aastate alguses kujundas Ida-Virumaa allilma niinimetatud Satšukkide grupeering, mille liidrite hulka kuulusid vennad Vassili, Nikolai ja Sergei Satšuk.

Nikolai Satšuki mõistis kohus eelmise sajandi lõpus raskete kuritegude, sealhulgas mõrva eest 15 aastaks vangi, kuid mees pääses 2008. aasta jaanuari keskel enne tähtaega vabadusse.

Sergei Satšuk tapeti 1995. aasta märtsis koos oma 16aastase kasutütrega, kui arvatavalt konkureeriva jõugu liikmed avasid nende auto pihta automaatidest turmtule.

Ida-Viru jõukude arveteklaarimisega seostas politsei ka Vassili Satšukki, kes pärast venna Sergei surma võttis politsei andmetel juhtimise üle.

2009. aasta aprilli lõpus saatis Viru maakohus Vassili Satšuki aastatetaguse suuremahulise kütusekelmuse eest vangi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles