Aasta õuesõpetajad on Asta Tuusti ja Urmas Sisask

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asta Tuusti.
Asta Tuusti. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eesti Koolimetsade Ühendus (EKÜ) andis neljapäeva õhtul Rakveres üle auhinnad 2010. aasta tublimatele õuesõpetajatele, kelleks on helilooja Urmas Sisask ja Sagadi looduskooli juhataja Asta Tuusti.


Valiku tegemine polnud EKÜ juhatusel kerge, sest Eesti koolides on väga palju tublisid õpetajaid, kes viivad üha enam lapsi tundide ajal õue.

Urmas Sisask on õppijatele teinud oma muusika toel lähedaseks kõiksuse õueavarused kaugeimate tähtede ja galaktikateni. Õuesõppijad tunnustavad ka tema tegevust Tuhala nõiakaevu kaitsel. Asta Tuusti on aastate jooksul õpetanud õpetajaid ja õpilasi metsaga sõbraks saama, tema õpetust rakendatakse sadades koolides.

“2009. aastal Lohusuu õuesõppe suvekoolis ei pidanud õpetajatele tähemuusikat mängima tulnud Urmas Sisask paljuks ka õpetajatele kalarookimist õpetada,” ütles EKÜ juhatuse esimees Mikk Sarv.

“Kindlasti saavad õpetajad Urmase jagatud tähtede tarkusi õpilastele edasi õpetada praeguse kauni tähistaeva ajal. Asta Tuusti on õuesõppe eestvedaja olnud aastakümneid, kõik, mis metsas kasvab ja elab, saab tema vahvate õpetuste abil meile tuttavaks.”

Auhinna pani seekord tublidele õuesõpetajatele välja Toila SPA, mille termides saavad õpetajad oma suveväsimuse välja puhata. Vesi ja ujumine kuuluvad õuesõppe juurde, talvehooajal tuleks kasutada just siseujulaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles