Haridus: Õu õpetab teadmisi kasutama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konverentsil osalejad said tammikus mängida ja selle käigus ka palju uut õppida.
Konverentsil osalejad said tammikus mängida ja selle käigus ka palju uut õppida. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Kividel ronivad lapsed, kes vestavad ja saevad puitu, taovad haamriga naelu, tõmbavad tikust tuld, et teha lõket, ja saavad selle eest kiita. Tubase õppe lembesel õpetajal tekitaks see pilt ilmselt hirmuvärinaid.


Pilt on pärit ühest Norra õues­õp­pe lasteaiast. Või võrdluseks näi­de Mother Earth Kinder­garteni su­velaagritest, kus lapsed viiakse nädalaks loodusesse ja alles nä­dala lõpus tuuakse nad linna ko­ju.

Uuringute kohaselt on aga just sellistes lasteaedades vähem vigastusega lõppevaid õnne­tusi ning tänu õues viibimisele on laste ja õpetajate tervis parem ning immuunsüsteem tugevam.

Eestiski leiab õuesõpe aina roh­kem kasutust ja seda integree­ritakse väga paljude ainetega.

TLÜ Rakvere kolledžis eelmisel nädalal toimunud kolmandal, seekord rahvusvahelisel õuesõppe konverentsil keskenduti töötubades õues õppimisele, sest nagu üheskoos tõdeti – parim viis õpetada on ise õppida.

Õuesõpe pole ainult õues õppimine, vaid õppimine tavapärasest teistsuguses keskkonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles