Laupäeval kogunevad spordihalli koerad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvuslik koertenäitus Rakvere spordihallis eelmisel aastal.
Rahvuslik koertenäitus Rakvere spordihallis eelmisel aastal. Foto: Teet Suur

Rakvere Koertesõprade Klubi korraldab selle aasta sügisese kõikide tõugude koertenäituse laupäeval, 16. oktoobril Rakvere spordihallis.

Näitusele on registreeritud 782 koera 164 tõust. Koeri tuleb mõistagi Eestimaa igast nurgast, lisaks ka Lätist, Leedust, Venemaalt, Poolast, Soomest ja Rootsist. Kell 9.30 algaval näitusel hindavad koeri ühtaegu kaheksas ringis kohtunikud Horvaatiast, Poolast, Rumeeniast, Soomest ja Lätist.

Seekordse näituse osalejarekordi lõid chihuahua’d, pika- ja lühikarvalisi tõu esindajaid kokku registreeriti hinnatavaks 41. Mõnevõrra üllatuslik on kõige väiksemate saksa špitside, pomeranide ja mitut tõugu takside rohkearvuline osalemine näitusel.

Endiselt on ülipopulaarsed kuldsed ja labradori retriiverid, saksa lambakoerad, do-khy’d, dobermannid, saksa dogid, mopsid, jack russelli ja yorkshire´i terjerid. Esindatud on enamik populaarsetest koeratõugudest teenistus-, jahi-, kääbuskoerte ning terjerite ja hurtade hulgast.

Ei ole harvad juhused, mil uus pereliige on valitud just näitusel jäänud mulje põhjal lemmiktõust. Kõige adekvaatsemat infot koeratõu ja planeeritavate kutsikate kohta saab just koerte omanikelt, kellega võib esinemisest vabal ajal julgesti juttu ajama minna.

Koerte hindamise ajal tuleb publikul selles tõugude kirevas seltskonnas orienteeruda näituse kataloogi abil, kus kirjas kõigi osalejate andmed vastavalt esitaja näitusenumbrile.

Näitusel hinnatavate tõugude ajakava leiab huviline internetist Rakvere Koertesõprade Klubi näituse kodulehelt www.rksk.ee.


Kell 16 algavad näituse finaalvõistlused, kõigepealt Junior Handlerite ehk 10-13 ja 14-17aastaste koera esitajate vahel parima selgitamisega vanuserühmade võitjatest ning paaride ja kasvatajateklassi võistlus.
Seejärel võistlevad tõugude parimad kutsikad, juuniorid, veteranid ning tõu parimaks tunnistatud koerad auhinnalistele kohtadele omavahel rühmavõistlustel. Kümme rühmavõitjat võistlevad edasi omakorda Best in Show´l, kus selgub orienteeruvalt kella 18 kogu näituse kauneim koer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles