Juhtkiri: Elu läheb põnevaks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnavolikogu istung.
Rakvere linnavolikogu istung. Foto: Aarne Mäe

Rakvere linnavolikogu reedesel istungil läks taas suhteliselt teravaks. Kuna päevakorras oli eelarve, siis on pinged ka mõistetavad. Samas on pärast volikogu võimupööret tarvis senisest enam aduda   opositsiooni rolli.

Kui keskerakondlane Urmas Tamm nõudis volikogu esimehelt Mihkel Juhkamilt aru selle kohta, kas on rikutud protokollireegleid, kui volikogu materjalid jõudsid mõne liikme kätte nõutud nelja päeva asemel kolm päeva varem, siis jõuti nii kaugele, et selle nädala reedeks kutsutakse kokku volikogu erakorraline istung.


Küll aga oli selgelt näha, et uus linnavalitsus on eelarve kokkupanemisega kiirustanud ja asjaga seetõttu ka viimasele minutile jäänud. Põhimäärus on alusdokument, millel Rakvere linn toimib, ja linnavalitsus peaks ikkagi sellest kinni pidama.


Endine linnapea Rannar Vassiljev, kes sotsina samuti opositsioonis, läks Juhkamiga üsna tuliselt vaidlema - pole ammu muidu tasakaalukat ja kogenud volikogu esimeest närvi minemas näinud.


Samas utsitas Roman Kusma vaidlusi aina takka ning läks oma ägeduses ja Vassiljevi vastu suunatud põlguses nii kaugele, et Heli Kirsi palus volikogu liikmetel ikka viisakaks jääda ja üksteist austada.


Eks Vassiljev oli tuntud eelarve kokkupanija juba siis, kui ta veel koalitsioonis oli ja abilinnapeana töötas. Nüüd oli tal hea põhjus rünnata uut linnavalitsust, mis temalt vägisi võimu võttis.

Vassiljevi asumine opositsiooni ridadesse muudab elu Rakvere volikogus põnevaks, sest Peeter Võsa, kellest paljud lootsid linnavalitsuse aktiivset torkijat, käib volikogu istungitel harva. Reedel oli ta küll kohal, kuid tuli hilinemisega ja lahkus üpris ruttu.


Kõigest hoolimata jõuti enamik päevakorrapunkte siiski läbi arutada, kuid reedel koguneb volikogu uuesti eelarvet arutama ja siis võib jälle muidu nii hillitsetud koosolekul põnevaks minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles