Siim Kallas: Eesti ei tohi jääda üksi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas ütles tänasel Lääne-Virumaa arengukonverentsil Haljalas, et euroraha tõelistest plussidest saaksime alles siis teada, kui meil seda enam ei oleks.

Ta meenutas, et üheksakümnendate aastate alguses oli Eesti oma raha peamine eesmärk anda Eesti majandusele käibevahend, mis on stabiilne ja usaldusväärne. Ometi oli Eesti oma usaldusväärse süsteemiga üksi ning nii oli see väga väikese riigi väga haavatav süsteem.

Kallas meenutas, kui palju on selle kahekümne aasta jooksul seda usaldust proovile pandud, eriti Eesti muukeelse elanikkonna hulgas.

„Enne teist maailmasõda jäi Eesti kõikides asjades üksi,“ rääkis Kallas ja lisas, et ühisraha headest omadustest saab alles siis aru, kui seda enam ei oleks. „Ühinemine euroraha tsooniga on Eesti jaoks ühinemine ühe usaldusväärse süstseemiga, mis toob kaasa stabiilsust,“ ütles Kallas tuletades meelde, et Euroopa Liidus elab 500 miljonit inimest ning Euroopa Liidu majandus on maailma suurim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles