Muuga raamatukogu sai kätte kuhja eesti kirjandust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarika Lausvee.
Maarika Lausvee. Foto: Tairo Lutter

Reedel, 15. oktoobril andis Tallinnas asuva Vilde muuseumi juhataja Kairi Toomet Muuga külaraamatukogu juhatajale Maarika Lausveele üle hunniku heategevuslikus korras kogutud eesti kirjandust.


18. septembril toimus Eduard Vilde muuseumi juures kolmandat korda eesti kirjanduse sügislaat. Esimest korda heategevusliku eesmärgiga peetud laadal osales kokku 11 kirjastust, kes annetasid n-ö osalemistasuna oma valikul head uut eesti kirjandust Muuga raamatukogule Virumaal.


Kohalike raamatusõprade rõõmuks kogunes annetuspakki 25 uut raamatut, sealhulgas nii värsket reisi-, laste- kui ilukirjanduse teoseid.


Raamatukoguhoidja Maarika Lausvee oli kingituse üle siiralt rõõmus. “Iga hea raamatu üle on rõõm suur, ent eriti asja ette läks Tõnu Õnnepalu “Paradiisi” saamine, sest seda raamatukogu ammu igatses,” lausus ta.
Mida uuest valikust enim laenutama hakatakse, ei osanud raamatukoguhoidja ennustada. “Ehk reisikirjandust,” pakkus ta.


Samuti loodavad nii Lausvee kui Toomet, et palju lugejaid leiab ka teiste teoste seas raamatukokku jõudnud Vilde kriminaaljuttude kogumik “Kuul pähe”.


Muuga raamatukogu valiti annetuse saajaks, kuna sealses külas möödusid Eduard Vilde värvikad lapsepõlveaastad.


Muuseum tänab kõiki laadal osalenud kirjastusi, kes kingimõttega kohe kaasa tulid. Nii mõnigi neist annetas omal initsiatiivil raamatukogule algselt kokkulepitust rohkem raamatuid.


Laadal osalesid Eesti Päevalehe Kirjastus, Verb, Varrak, TEA, Grenader, Go Kirjastus, Petrone Print, Tänapäev, Ilmamaa, Pegasus ja Eesti Keele Sihtasutus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles