Kaitsetööstuse liit tutvus Tapal sihtrühmaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kaitsetööstuse Liidu külaskäigul arutati ka selle üle, et tulevikus võiks haubitsate hooldus toimuda Eestis. Praegu saadetakse paljud selle detailid hooldusesse piiri taha.
Eesti Kaitsetööstuse Liidu külaskäigul arutati ka selle üle, et tulevikus võiks haubitsate hooldus toimuda Eestis. Praegu saadetakse paljud selle detailid hooldusesse piiri taha. Foto: www.mil.ee

Eesti Kaitsetööstuse Liidu liikmete esindajad külastasid esmaspäeval Kirde kaitseringkonda, et lähemalt tutvuda nendega, kelle jaoks tööd tehakse, ning luua vajalikke sidemeid.

“Lihtsa sõdurina on mul teatud asju vaja täna ja kohe. Maksumaksja ja Eesti kodanikuna aga tahan, et need samad asjad oleks toodetud Eestis,” ütles Kirde kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Martin Herem ning lisas, et kahjuks ei lange kaitseväe vajadused ja Eestis pakutavad teenused praegu kokku.

Esmaspäeval uurisid 25 Eesti Kaitsetööstuse Liidu liikmete esindajat Kirde kaitseringkonnas Tapa linnakus, mida veel võiks riigi armee jaoks toota ning millega sõdureid aidata.

“Kuna meie tegevuse sihtrühm on kaitsevägi ning kaitseväelased, siis on väga tähtis, et ettevõtete juhid ja esindajad näeksid reaalselt, mida lõpptarbijad endast kujutavad – kuidas nad elavad, millest puudust tunnevad,” selgitas visiidi eesmärki kaitsetööstuse liidu nõunik, brigaadikindral reservis Alar Laneman.

Ta märkis, et paljud eelmise aasta veebruaris loodud liidu liikmed on teinud kaitseväega aktiivset koostööd juba aastaid.

Üks nendest ettevõtetest on militaarvarustust tootev AS Galvi Linda, mis hakkas kaitseväe ja riigi teiste jõustruktuuride jaoks tootma juba üle 15 aasta tagasi.

Kaitseväes on kasutusel Galvi Lindas õmmeldud seljakotid ja rakmed ning sortiment laieneb pidevalt. Ning näiteks siis, kui Mistral raketisüsteemile oli vaja katet peale, oli just Galvi Linda see, kes vajaliku töö ära tegi.

“Meie suudame valmistada kõike, mida saab riidest kokku panna. Kui kaitseväes tekib vajadus uue asja järele, siis arendame oma võimekust,” kinnitas firma turundusjuht Tanel Tehu.

Paraku aga on palju valdkondi, kus koostööd oleks võimalik ja lausa vaja suurendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles