Kunda sadam plaanib lähiaastatel laienemist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda sadama laienemine võimaldab arendada oluliselt eelkõige laomajandust.
Kunda sadama laienemine võimaldab arendada oluliselt eelkõige laomajandust. Foto: Tairo Lutter

Haldaja algatatud detailplaneering näeb ette sadama laienemist 17 hektari võrra. Lisanduvale maaalale rajatakse sadama arenguks vajalikud terminalid.

AS Kunda Nordic Tsement, Kunda sadama pidaja ja operaator näeb, et vajadus sadamateenuste järele kasvab.

“Kunda sadama territooriumil asuvad terminalid võivad varsti kitsaks jääda, mistõttu on aeg hakata otsima uusi võimalusi seniste ja uute klientide paremaks teenindamiseks,” kommenteeris Kunda Nordic Tsemendi tegevdirektor Meelis Einstein.

Sadama territooriumi pindala on praegu 14 hektarit ja kaupade käive üle 1,7 miljoni tonni.

Meelis Einstein rääkis, et praegu käivad uuringud, selgitamaks, kuidas on Kunda sadama territooriumi laiendamine võimalik ning millist mõju see ümbritsevale keskkonnale võib avaldada.

Kunda Nordic Tsemendile kuulub üks kasutamata kinnistu Kunda sadama vahetus läheduses. “Kinnistu külgneb riigi reformimata tootmismaa ning ümarpuiduterminalidega. Meie plaan on ka sellele maatükile terminalid rajada,” tutvustas Einstein. Kunda Nordic Tsemendi tegevdirektor näeb, et selline areng annab sadamale juurde lisaväärtusi.

“Kaupade logistika koondub sadama territooriumile ja muutub efektiivsemaks. Ümarpuiduterminale on võimalik paremini omavahel integreerida, nende ülalpidamine muutub säästlikumaks. Tekib täiendav tootmismaa, mis võib tuua uusi projekte, näiteks laomajanduse arendamisel,” selgitas ta.

Kunda sadama direktor Aleksander Nikolajev ütles, et laienemine on aja nõue, sest rahvusvaheline kaupade vedu Kunda sadama kaudu näitab kasvutendentsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles