Maavanem osales Eesti aukonsulaadi avamisel Soomes

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem Einar Vallbaum Eesti aukonsulaadi avamisel Soomes Vaasas. Pildil maavanem Einar Vallbaum koos aukonsul Pekka Haapaneniga.
Maavanem Einar Vallbaum Eesti aukonsulaadi avamisel Soomes Vaasas. Pildil maavanem Einar Vallbaum koos aukonsul Pekka Haapaneniga. Foto: Heili Nõgene

Teisipäeval avati Eesti aukonsulaat Vaasas, mille tseremoonial osales Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum. Aukonsulaadi pidi esialgse kava kohaselt avama peaminister Andrus Ansip, kel ei õnnestunud aga kehvade ilmastikuolude tõttu Helsingist Vaasasse lennata. Peaministri läkituse luges avamisele pühendatud vastuvõtul ette suursaadik Mart Tarmak.

Eesti Vaasa aukonsulaat on Eesti kuues aukonsulaat Soomes. Vaasas elab umbes 200 Eesti kodanikku, Pohjanmaal üle 500.

Aukonsuliks sai alates 2003. aastast Vaasa regiooni arenduse osaühingut juhtiv Pekka Haapanen.

Eesti suursaatkonna konsulaartalituse direktori Tarmo Punniku sõnul oodatakse aukonsulilt lisaks Eesti kodanikele konsulaarteenuste osutamisele ärikontaktide vahendamist Vaasa tööstuspiirkonna ja Eesti vahel ning ärialase teabe vahendamist Eesti ettevõtjatele, samuti aktiivset osalemist Pärnu-Vaasa, aga ka teiste omavalitsuste suhete arendamisel ja tihendamisel.

Maavanema sõnul on järjekordse aukonsulaadi avamine põhjanaabri juures ülioluline Eesti-Soome majandussuhete edendamisel ning Eesti kodanike abistamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles