Rakke gümnaasiumi söögisaali ehitus on lõpukorral

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakke gümnaasium.
Rakke gümnaasium. Foto: Eva Klaas

Rakke gümnaasiumi renoveerimisega on jõutud nii kaugele, et novembri lõpuks valmivad söögisaali ruumid, täismõõtmetes võimla ehitus lõpeb ilmselt kevadel.


Vallavanem Andrus Bloki sõnul tuleb õpilastel siiski kannatust varuda, enne kui nad oma majas lõunatada saavad.


“Ilmselt teeme nii, et õppeaasta lõpuni käivad noored söömas lasteaias, nagu seni,” ütles Blok. Ta lisas, et uutesse ruumidesse on vaja muretseda veel sisustus, nagu näiteks lauad-toolid ja nõudepesumasin. Ka tuleb hoolitseda selle eest,  et toit soojana hoida, sest seda hakatakse kohale tooma kõrval asuvast lasteaiast.


Söögisaal ehitati koolimaja keldrikorrusele, ruumidesse, kus varem paiknes katlamaja.


Kuigi lasteaed, kus praegu koolilõunat pakutakse, ei asu koolimajast kaugel, võtab seal käimine siiski asjatult palju aega, pealegi on talvel ka külm.


Sügisel sai värske ilme kooli fuajee ja ehitati uus garderoob.


Rakke gümnaasiumi põhjalikud ümberehitustööd algasid juunis ning loodeti, et õpilased treenivad ja võimlevad juba sügisel korralikus spordisaalis, kuid kooliaasta alguseks ei olnud ehitaja jõudnud palju rohkem, kui vana võimla lammutada.


Lapsevanemad on rahulolematud, et suvel seiskus ehitus pea täielikult.


Vallavanem Andrus Blok ütles, et nüüd on asi liikuma hakanud ning ehitus edeneb. Peatöövõtja OÜ Riverside on lubanud, et täismõõtmetes võimla koos vajalike abiruumidega valmib 31. märtsiks.


Bloki sõnul peavad kõik gümnaasiumi renoveerimistööd olema lepingu järgi lõppenud tuleva aasta 25. augustiks. Selleks ajaks peavad korda saama ka koolimaja fassaad, koridorid, trepikojad ja poiste tööõpetuse kabinet.


OÜ Riverside projektijuht Valdur Hoop on põhjendanud ehituse vahepealset seiskumist sellega, et alltöövõtja ei täitnud oma kohustusi. Samas ütles Hoop gümnaasiumi hoolekogu koosolekul, et lepingut ei ole rikutud, sest tööde lõpptähtaeg on 25. augustil.

Rakke gümnaasiumi ehitus- ja renoveerimistööd lähevad maksma umbes 13,5 miljonit krooni, kool uueneb KOIT-kavast saadud raha toel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles