Ära kolinud korteriomanik jättis koerad omapead

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerad-kassid tuleks heitlike ilmade korral hoida siseruumides.
Koerad-kassid tuleks heitlike ilmade korral hoida siseruumides. Foto: Erakogu

Pätu ja Sämmi on rõõmsad koerad, kes praegu oma eluga uutes kodudes igati rahul, kuid Pätu päevad oleksid võinud olla praeguseks juba loetud.

Loomade omanik kolis juba umbes aasta tagasi Tallinna ning kutsad jäid omapäi Rakkes asuvasse korterisse.

Omanik jättis Rakkesse võtme, et koeri saaks korra päevas jalutama viia ning neile süüa anda. Kõik käis aga kodanikualgatuse korras, võti ringles alevikus ning kes sai, see loomade eest hoolitses.

Erika Azojan, kelle üleskutsest koerte päästmine augustis alguse sai, sattus loomade eest hoolitsema juhuslikult. Ta rääkis, et võti jõudis tema venna kätte ning kui vend läks koertega jalutama, pakkus Erika end kaasa.

Azojan märkas, et üks koertest, kuueaastane Pätu, on väga halvas seisus: ei söö, oksendab, on kõhn ning suudab vaevu liikuda. Talle tegi muret seegi, et loomade eest hoolitsemine on ebaregulaarne.

Nii tegi Erika Azojan pildid Pätust, segaverelisest koerast, kelle soontes voolab taksi ja hagija verd, ning riputas need sotsiaalmeediasse koos üleskutsega koeri aidata. Paljud kommentaatorid õhutasid seepeale, et mingu keegi ometi koeri päästma või teavitatagu loomakaitset.

Juba samal ööl tundis tallinlanna, Eesti Loomakaitse Seltsi vabatahtlik Maia-Liisa Mürkel, kel endal taksikoer, et tuleks loomadele appi minna. Mürkeli sõnul ütles talle sisetunne, et vaene koer ei pruugi enam ööpäevagi üle elada. Ta polnud kunagi varem nii kõhna koera näinud kui Pätu.

Üksi ta seda päästeoperatsiooni siiski ette võtta ei julgenud. Ta leidis veel kaks vabatahtlikku, Rakkesse jõuti kella ühe paiku öösel ning tagasi Tallinna varahommikul.

Mürkel rääkis, et korter, kus loomad elasid, nägi välja kohutav: kõikjal koerte väljaheited, näritud mööbel, siin-seal vedeles prahti.

Pärast Tallinnasse jõudmist mindi koos kahe koeraga kohe loomade kiirabi kliinikusse. Paariaastane Sämmi tunnistati terveks, kuid ta oli alatoidetud. Pätu aga jäeti uuringutele ning tehti kindlaks, et tal on soolestikus võõrkeha – virsikukivi. Pärast operatsiooni hakkas koer jõudsalt kosuma. Mürkeli sõnul rääkisid loomaarstid, et Pätu seisund oli eluohtlik.

Nüüd on Pätu tervis täiesti korras ning mõlemale koerale on leitud uus kodu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles