Viru maleva kaitseliitlased osalevad Narva lahingu rekonstruktsioonil

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu novembris rekonstrueeriti Põhjasõja aegne lahing Rakvere linnuses.
Mullu novembris rekonstrueeriti Põhjasõja aegne lahing Rakvere linnuses. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

19.-21. novembril toimub Narvas rahvusvaheline festival "Ajalugu elustub Narvas". Festivali raames toimub Põhjasõja 1700. aasta lahingu ulatuslik sõjalis-ajalooline rekonstruktsioon, milles osalevad ka Viru maleva kaitseliitlased.

Maleva kaitseliitlase Marko Moori ütlusel on taoliste ürituste mõte taaselustada tolleaegseid lahingud ja tutvustada sõdurite elu, tehes seda siis kas audentseid või originaalile lähedasi esemeid kasutades.

Läbi selle ajastu uurimise ja taaselustamise saab Moori arvates silmaringi laiendada ja suhelda erinevate inimestega. "Rahvused ja vaated on erinevad, aga samas ajavad kõik ühte asja," rääkis Moor.

Põhjasõjaaegse Rootsi armee eestlastest koosneva rügemendi jäljendamisega tegelemiseks on loodud asjahuvilistel mittetulundusühing Kolme Krooni Klubi, kuhu kuuluvad enamjaolt maleva
kaitseliitlased. MTÜ omab sidemeid erinevate klubidega Venemaalt, Ukrainast, Lätist, Soomest, Rootsist ja ka Eestist.

Varasemalt on klubi liikmed osalenud mitmetel ajaloofestivalidel Viiburis, Riias, Soomes, Narvas, Saaremaal, Rootsis, Lätis, kandes kuningas Karl XII aegseid Rootsi vorme ja olles põhiliselt
kahurimeeskonnas.

Eestis on tuntumad Narva linnuses toimuvad ajaloofestivalid, millest üks toimus augustis ja teine tulemas sel nädalavahetusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles