Darkland Fire on täna õhtul Klassikaraadios

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali logo.
Festivali logo. Foto: Darkland Fire

Tänane Klassikaraadio saade Fantaasia keskendub Rakveres detsembris toimuva muusikafestivali Darkland Fire artistidele.

Täna kl 22:05 – 00:00 Klassikaraadio eetris olev saade Fantaasia keskendub peamiselt 10. - 11.12. Rakvere Rahvamajas toimuva neofolk/dark folk/industrial festivali Darkland Fire artistide muusikale. Saade on hiljem järelkuulatav Klassikaraadio kodulehel.

Fantaasia saatejuhi Vallo Järvise sõnul keskendub täna eetris olev saade suuresti festivali Darkland Fire põnevatele artistidele.

Tema sõnul oli saatesse muusika valikut teha üsna raske, sest väärt materjali oli nii palju, et jääb veel teise täispika saate jagu varukski. Ta lubas seda materjali mängida järgnevates saadetes ja võimalusel teha peale festivali teise saate Darkland Fire muljetega.

Festival Darkland Fire pakub kahel õhtul Rakvere PÖFFi ajal pärast filme kinematograafilise muusika kontsertprogrammi.

Kahel õhtul astub lavale seitsmest eri riigist pärit ja omas žanris rahvusvahelist tähelepanu pälvinud seitse bändi - Sieben (GB), :Of The Wand And The Moon: (DK), Job Karma (PL), Gerechtigkeits Liga (DE), Flint Glass (FR), Solblot (SE) ja Against The Day (EE).

Üheks bändide valiku kriteeriumiks on kinematograafilisus, festivalile on valitud muusikakollektiivid, mis kasutavad animatsiooni ja videokunsti ja/või nende muusika on oma olemuselt filmilik, pakkudes lisaks muusikanaudingule ka visuaalse elamuse muusikat saatva videopildi näol.

Festivali esimesel õhtul 10.12. on lava industrial muusika erinevaid suundumusi ja edasiarendusi viljelevate muusikakollektiivide päralt.

Teisel õhtul on lava pisut romantilisema alatooniga neofolk ja dark folk artistide päralt.

Neofolk, dark folk ja industrial muusika sündmusi leiab Kesk-Euroopas aset enamikus riikides, kuid Eestis on Darkland Fire esimene taolise muusikavalikuga festival.

Kuna ka lähiriikides pole päris sellise suunitlusega
festivali, siis on Darkland Fire erakordne võimalus neid artiste siin piirkonnas näha ja kuulda. Darkland Fire näol on Rakvere ja kogu Eesti kultuuripilti mitmekesisemaks muutva igal aastal toimuma hakkava muusikafestivaliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles