Kadrina elanikud saavad kvaliteetse joogivee

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tõnu Talivee / SL Õhtuleht.

Projekteerimisfirma Sweco Projekt projekteerib jaanuaris Kadrina aleviku vee- ja kanalisatsioonirajatised, nõuetekohase joogivee ja heitveekäitluse saavad Kadrina inimesed tuleva aasta lõpus.


Aktsiaseltsi Kadrina Soojus tellimusel teevad 25,9 miljonit krooni maksva töö Nordecon Infra ja Arco Ehitus.


Kadrinas ehitatakse või re­konstrueeritakse reoveepuhasti, puurkaevpumplad, kolm vee­töötlusjaama ning 4 km vee- ja kanalisatsioonitorusid.


Sweco Pro­jekti keskkonnaosakonna peatehnoloog Mart Taklai üt­les, et uue vee­varustussüsteemiga tahetakse Kadrina elanikele pakkuda kvaliteet­set joogivett. Samuti uuendatakse kümme aastat vana reoveepuhastit eesmärgiga saavutada lämmastikuärastus, millega paraneb Loobu jõe olukord.


“Meie projekteeritud uute Ark­na joogi- ja reoveesüsteemidega jäädi rahule ja see tõi Lääne-Virumaalt Sweco Projektile tööd juurde,” lisas Taklai.
Kadrina Soojuse juhi Gunnar Kaldmaa sõnul on peaüles­anne Kadrina inimeste varustamine kõigile kvaliteedinõuetele vastava joogiveega. “Vee kvaliteet peab paranema märgatavalt, seni saame väga tihti puurkaevudest mädamunalõhnalist, rauarikast ja agressiivseid gaase sisaldavat vett,” üt­les ta. “Teine oluline asi on va­rustuskindluse paranemine tar­bimise tippaegadel ja tuletõrjevee võtmisel vee tagamine kõigile tarbijatele. Re­konst­rueeri­mi­sele läheb ka amor­tisee­ru­nud ka­nali­sat­sioo­nitorus­tik.”


Kaldmaa sõ­nul võib ehitusperioodil puurkaevude üm­berlüli­tami­se tõttu ette tulla ajutisi joogivee kvaliteedi kõikumisi. Samuti võivad ehitustööd Kadrina keskosas segada liiklust, kui torustikke kinnistutelt tänavate alla ümber tõstetakse.


Veeprojekti rahastatakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist ja Kadrina valla eelarvest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles